Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 08. 2021. 22:45 >> 23:18
1

DOGOVOR NADLEŽNIH

Bazen u Institutu biće kompletno rekonstruisan

Bazen u Institutu "Dr Simo Milošević“ biće kompletno rekonstruisan, a do završetka rekonstrukcije, kao prelazno rješenje postaviće se balon iznad bazena na Škveru, što će vaterpolistima i plivačima omogućiti kontinuirani trenažni proces, zaključeno je nakon sastanka predstavnika Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, Opštine Herceg Novi, Uprave za sporte i VPSCG.

To je dogovoreno tokom jučerašnjeg sastanka u Institutu ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić, direktora Uprave za sport Vasilija Laloševića, predsjednika Opštine Herceg Novi Stevana Katića, direktorice Instituta dr Marine Delić, predsjednika Vaterpolo plivačkog saveza Crne Gore Đura Marića i selektora vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimira Gojkovića.

Sastanku je prethodio obilazak bazena, koji je trenutno van upotrebe, zbog nedavnog urušavanja krovne konstrukcije. Naime, krajem jula je u toku večernjih časova došlo do pucanja jedne od tri noseće grede, koja je za sobom povuka i ventilacione cijevi. Zbog havarije koja se desila, bazen u Institutu će duže vremena biti van upotrebe.

Prema riječima Katića, na sastanku je dogovoren red koraka koji će biti preduzeti u narednom periodu, kako od strane lokalne samouprave, tako i od državnih institucija.

"Projektanti će u narednom periodu raditi na izradi idejnog rješenja i glavnog projekta, nakon čega ćemo konačno regulisati status bazena i u dugoročnom periodu imati to pitanje riješeno. Nakon završetka tih radova, na Vladi će sagledati kako i na koji način će projekat biti finansiran, kako bi pomogli Institutu kao firmi koja se nalazi u većinskom vlasništvu države", kazao je Katić.

Kako je istaknuto, do završetka rekonstrukcije bazena Instituta, Škver će biti privremeno rješenje za sve koji se bave vaterpolom i plivanjem.

Katić je pojasnio da, kako u budžetu grada postoje sredstva koja se odnose na troškove održavanja bazena, dio tih sredstava će biti preusmjeren za nabavku balona. Takođe, i Uprava za sport će odvojiti dio finansijskih sredstava za instalaciju balona, čime će finansijska konstrukcija po ovom pitanju biti zaokružena.

Jdna od tema sastanka, kako je Lalošević pojasnio, bila je i pomoć za PVK Jadran i VPSCG.

"Pokušaćemo da napravimo jedno ad hoc rješenje u vidu balona na bazenu na Škveru, tako da će igrači i djeca PVK Jadran imati gdje da obavljaju trenažne procese, a samim tim i da igraju utakmice. Ne smijemo zaboraviti da ima mnogo pionira, kadeta i juniora u Herceg Novom i okolini. Mi smo predložili tu saradnju sa Opštinom Hrceg Novi, kako vaterpolisti i plivači ne bi morali odlaziti u druge gradove. Svu učesnici sastanka saglasni su da je potrebno uraditi sve što je potrebno za dobrobit grada i plivačkih sportova, zaključio je Lalošević.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније