Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

05. 09. 2021. 12:18 >> 15:58
54

JOANIKIJE PORUČIO

Vještačke podjele će vremenom nestati

Novoustoličeni mitropolit Joanikije poručio je da su aktuelne podjele u Crnoj Gori izazvane vještački, te da će one vremenom nestati. Njemu i patrijarhu srpskom Porfirijiju upriličen je doček u podgoričkom Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja, nakon ustoličenja na Cetinju. Porfirije je, kako javlja TVCG, čestitao vjernicima ustoličenje Joanikija i poručio da na Cetinju "ništa nijesu ukrali", već da su obavili sveto djelo.

 

Porfirije i Joanikije, javlja TVCG, poželjeli su da se "razvedri iznad Crne Gore" i uslijedi mir i razumijevanje.

Novoustoličeni mitropolit zahvalio se na čestitkama i osvrnuo na dešavanja na Cetinju. Rekao je da  nije lijepo što su se mogle čuti poruke da tamo neko nije dobrodošao, ali je zadovoljan što oni nijesu uzvraćali mržnjom već molitvom.

Veliki broj vjernika dočekao je Joanikija i Porfirija, koji su nakon ustoličenja, oko 11 sati, u pratnji jakih policijskih snaga, helikopterom iz Cetinja krenuli ka Podgorici. Ispred hrama ih je dočekao premijer Zdravko Krivokapić, ministri Jakov Milatović i Milojko Spajić i predstavnici pojedinih političkih partija. 

Ispred hrama su se okupili vjernici, a zvona su najavila dolazak mitropolita i patrijarha.

Mitropolit Joanikije ustoličen je danas u Cetinjskom manastiru nakon svečane liturgije. On je nakon svečanog čina ustoličenja zamolio za oprost što su sveštenstvo i patrijarh vidjeli u Crnoj Gori dosta neprijatnosti i podjela. Joanikije je ostoličen povicima "Dostojan". 

 

Пратите нас на

Коментари54

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније