Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

08. 10. 2021. 09:09 >> 09:46

JOKSIMOVIĆ

CG mora da razvija ribarsku flotu

Direktor Instituta za biologiju mora dr Aleksandar Joksimović, govoreći o pregovorima sa EU za Poglavlje 13 - Ribarstvo, kazao da je važno da Crna Gora donese novu Strategiju ribarstva i novi Zakon o morskom ribarstvu. To će, kako kaže, doprinijeti približavanju EU standardima u toj oblasti.

„Crna Gora mora da razvija svoju flotu, ta je flota prilično stara, a resursi male plave ribe nama su važni za razvoj i prerađivačke industrije, gdje očekujemo i pomoć EU fondova“, naveo je Joksimović, gostujući u emisiji "Link", na tri medija Javnog servisa.

On kaže da se odluke donose na nivou Jadranskog mora, ali kako dodaje, nijesu sve države jednako odgovorene.

„Tražimo fleksibilnost EU, jer Crna Gora sa oko 2% odsto ulova u Jadranskom moru ne može da prihvati odgovornost i posljedice za koje su odgovorne neke druge države i velike flote“, naveo je Joksimović.

On je kazao da je važno da Crna Gora obnovi ribarsku flotu, a kako dodaje, pomoć države neće izostati.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније