Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

10. 11. 2021. 08:31 >> 08:33

UJR

Nakon izmjena, nastaviće radove na putu Gubavač-Bistrica

Uprava javnih radova očekuje da će se radovi na projektu Gubavač-Bistrica sa izgradnjom mosta preko rijeke Bistrice nastaviti u najskorijem roku, a u skladu sa procedurama koje propisuju zakoni iz oblasti građenja. Uzimajući u obzir nezadovoljstvo mještana prvobitnim projektnim rješenjem, napominju da se izmjenama dokumentacije vodilo računa da novo rješenje zadovolji veći dio njihovih zahtjeva.

Realizacija projekta odvija se usporeno zbog neusaglašenosti projektne dokumentacije sa stvarnim stanjem na terenu, neusaglašenosti između pojedinih faza projektne dokumentacije i konstantnog negodovanja mještana na projektom predviđena rješenja.

“Uprava javnih radova je sprovela proceduru izmjena i dopuna projektne dokumentacije kako bi se ispravile neusaglašenosti u projektnoj dokumentaciji i ispoštovali zahtjevi mještana, a u konačnom dobilo projektno rješenje kojim će biti omogućena nesmetana izgradnja puta u skladu sa važećom zakonskom regulativom”, navodi se u saopštenju.

U skladu sa važećim zakonom iz oblasti građenja, za nastavak radova potrebno je izmijenjeni projekat prijaviti nadležnom inspekcijskom organu.

”Nakon dobijanja pozitivnog mišljenja inspekcije moguće je da Uprava javnih radova izda nalog za izvođenje preostalih radova. Veći dio projektne dokumentacije je završen i dobio je pozitivno mišljenje revizije”, kazali su iz UJR.

U narednom periodu očekuju da će dokumentacija biti objedinjena, revidovana i predata nadležnim institucijama na postupanje.

“Prema tome, Uprava javnih radova očekuje da će se radovi nastaviti u najskorijem roku, a u skladu sa procedurama koje propisuju zakoni iz oblasti građenja”, zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније