Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

11. 11. 2021. 16:48 >> 16:48

KONKURS UCG I PARTNERA

Nagrađeni studenti za napredne startap ideje

Prvu nagradu za najbolju startap ideju po konkursu Karijernog centra Univerziteta Crne Gore, dobio je student Elektrotehničkog fakulteta Dražen Minić, za projekat Pametni parking. Za ideju dobio je nagradu od 3.000 eura. Druga nagrada, u vrijednosti od 1.500 eura, pripala je studentima ETF-a Petru Draškoviću i Ismailu Aljoševiću za projekat RSO - Recikliraj, sakupljaj i osvoji. Treću nagradu od 1.000 eura, dobili su studenti Ekonomskog fakulteta – Anđela Perazić i Abedin Orahovac, za idejni projekat AD “SolarSeed” - Solarna poljoprivredna farma.

UCG je konkurs pokrenuo sa partnerima Crnogorskim elektrodistributivnim centrom, Privrednom komorom Crne Gore, Ambasadom Republike Francuske i Francuskim institutom.

Nagrade su svečano uručili nagrađenim studentima u Rektoratu UCG rektor Vladimir Božović, rukovodilac operativne direkcije CEDIS-a Vladimir Ivanović i v.d. predsjednice Privredne komore Nina Drakić.

Kako navode u saopštenju UCG, rektor Božović je kazao da konkurs predstavlja prvi korak ulaska studenata u startap zajednicu, a UCG kao akademska i naučna zajednica je tu da im pomogne i da ih afirmiše na tom putu.

Rektor je uputio čestitke svim studentima i izrazio posebnu zahvalnost partnerima, iskazavši uvjerenje da će budućim aktivnostima, u sadejstvu sa njima, studente učiniti prepoznatljivim u globalnoj startap zajednici.

"Nije rijetko da prva iskustva u struci i priznanja za kreativnost održivih ideja odrede dalju karijeru, život i pripreme mlade ljude za tržište rada. Zato su ovakvi projekti važni je im omogućavaju da taj prvi korak pažljivo naprave”, kazao je Ivanović.

“Sklonost ka biznisu u vašim godinama presudno je važna za uspješnu biznis budućnost svakog od vas, a samim tim i za napredak crnogorske privrede i ekonomije”, kazala je Drakić.

Ono što je novina u odnosu na prethodni konkurs jeste što je ove godine obezbijeđena i posebna nagrada u saradnji sa francuskom ambasadom u Crnoj Gori – putovanje na najveći svjetski startap kampus u Parizu- Station F.

Ambasador Republike Francuske u Crnoj Gori Kristijan Timonije uručio je nagradu – trodnevno putovanje u svjetski startap kampus Station F, namijenjenu za jednog predstavnika tri nagrađena projekta. Riječ je o projektima: Pametni parking, Dražen Minić sa ETF- a, Glob Explore, Petar Drašković i Ismail Aljošević (ETF), i projekat NFT Go, Andrija Peruničić sa ETF-a i Igor Mihajlović, sa Prirodno-matematičkog fakulteta.

Ambasador je izrazio uvjerenje da će studenti, nakon putovanja u startap kampus, vratiti sa novim i unaprijeđenim idejama i projektima, te da ovakve aktivnosti zaslužuju podršku jer mijenjaju svijet na bolje.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније