Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

O.Z. [ Mina ]

20. 11. 2021. 19:55 >> 19:56

CRNOGORSKI ŽENSKI LOBI

"Hitno pružiti punu bezbjednosnu zaštitu Talović"

Nevladina organizacija (NVO) Crnogorski ženski lobi (CŽL) zatražila je od državnih organa da hitno pruže punu bezbjednosnu zaštitu aktivistkinji Sabini Talović i njenoj porodici.

Iz CŽL saopštili su da je Talović danas napao Zorislav Leković, koji je, kako su naveli, javnost poznat od ranije zbog niza incidenata na nacionalnoj i vjerskoj osnovi.

“Posljednji je alarm za državne organe da hitno reaguju i počinioca privedu licu pravde i najoštrije sankcionišu”, rekli su iz te NVO.

Iz CŽL najoštrije su osudili napad na Talović od čovjeka koji, kako su kazali, javno propagira i sprovodi nasilje i zastupa retrogradne ideje "krvi i tla", kao i negaciju drugačijih i različitih.

“Napad i prijetnje danas upućene koleginici Talović, napad je na njen integritet i život, ugrožavanje njenih porodičnih i elementarnih ljudskih prava, mira i bezbjednosti, slobode kretanja”, kaže se u reagovanju.

Iz CŽL rekli su da je napad na Talović napad na sve aktiviste koji se odupiru i bore protiv svih oblika nasilja, govora mržnje, negacije različitosti i pojavnih oblika fašizma.

“Svi istinski aktivisti/aktivistkinje neće dozvoliti da se ponavlja scenario 90-tih protiv onih koji su drugačiji po mišljenju, imenu, polu, djelovanju, i pružiće javnu podršku i biti uz Talović”, poručuje se u reagovanju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније