Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

10. 12. 2021. 15:17 >> 15:19

RADIONICA U BUDVI

Podrška EU podsticaj daljem osnaživanju vladavine prava

Podrška koju Crna Gora dobija kroz Instrument pretpristupne podrške je od ključnog značaja za dalji napredak u sprovođenju reformi u oblasti vladavine prava, temeljnih prava i demokratije, kao dijela oblasti koje su horizontalno značajne za proces pristupanja EU, istakao je zamjenik glavne pregovaračice-nacionalne IPA koordinatorke Bojan Vujović, na otvaranju radionice na temu Strateško uvezivanje i unapređivanje nacrta Strateškog odgovora za IPA III oblast politike 1 – Vladavina prava, temeljna prava i demokratija.

Kako ističu u saopštenju Sektora Vlade za informisanju o EU, na radionici, koja je juče i danas organizovana u Budvi, istaknuto je da pretpristupna pomoć EU pruža značajnu podršku jačanju demokratskih vrijednosti u Crnoj Gori i sprovođenju reformi u oblasti vladavine prava. Ujedno, pruža konkretan podsticaj u razvoju sudstva, borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, upravljanju granicama i procesom migracija i podstiče dalje osnaživanje temeljnih vrijednosti u skladu sa pravilima i standardima EU.

Radionica je organizovana u cilju intenzivnijeg uvezivanje radnih grupa za pripremu IPA projekata tokom perioda 2021-2027 (IPA III) i pregovaračkih grupa za relevantna poglavlja, sa ciljem efikasnijeg planiranja podrške EU i pripreme Strateškog odgovora Crne Gore za IPA III period, koji za predstojeći sedmogodišnji period definiše prioritete i način na koji Crna Gora planira da iskoristi opredijeljenu finansijsku pomoć.

Tokom dvodnevne radionice članovi radnih grupa za pregovore za poglavlja 23 i 24 i radne grupe za programiranje IPA III za ovu oblast politike su imali priliku da daju konstruktivne predloge, razmijene iskustva i definišu prioritete s ciljem daljeg unapređenja obasti vladavine prava, temeljnih prava i demokratije, kroz projekte koji će tokom predstojećeg sedmogodišnjeg perioda, biti realizovani uz podršku iz fondova EU.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније