Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

18. 12. 2021. 14:30 >> 14:31

"CRNO NA BIJELO"

O Danu ekološke države glasaće se na plenumu

Predlog poslaničkog kluba Crno na bijelo, kojim je predviđeno da se 20. septembar praznuje kao Dan ekološke države, prošao je skupštinske odbore i o njemu će se glasati na plenumu, saopšteno je iz tog poslaničkog kluba.

Iz tog poslaničkog kluba su podsjetili da su u Skupštinsku proceduru podnijeli inicijativu da se 20. septembar praznuje radno, u znak sjećanja na taj datum 1991. godine, kada je Crna Gora proglašena prvom ekološkom državom na svijetu.

"Ovo je najmanji gest koji možemo učiniti prema našoj prirodi. Želimo da nas taj dan podsjeća koliko je neophodno da vodimo brigu o prirodi i poštujemo njene zakonitosti", naveli su iz poslaničkog kluba Crno na bijelo.

Oni su pozvali sve poslanike da podrže inicijativu i pomognu da, kako su rekli, udruženi doprinesu zdravoj životnoj sredini i održivom razvoju Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније