Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ I. P. ]

08. 02. 2022. 08:32 >> 08:34

MARKOVIĆ O FPN-U

Iznjedrili dosta poznatih lica na javnoj sceni

Dekan Fakulteta političkih nauka (FPN) Milan Marković kazao je da su se tokom 15 godina postojanja te univerzitetske jedinice trudili da pruže kvalitetan sistem obrazovanja.

On je u Jutarnjem programu TVCG, povodom 15 godina od osnivanja FPN, rekao da su u tom periodu imali izvanrednih predavača sa FPN-a iz Beograda i Zagreba. 

"Iznjedrili smo dosta poznatih lica koja su sada na javnoj sceni, poslanici, odbornici, ministri...u medijskim kućama imamo znatan broj svršenih studenata, takođe u socijalnim ustanovama", rekao je Marković.

Podsjetio je na ideju o osnivanju fakulteta koju je dao profesor Čedo Čupić: "Razgovarao je o tome sa svojim profesorom Ratkom Božovićem. Tako je to i krenulo. Podršku je dao predsjednik Milo Đukanović koji je izašao sa odgovarajućim prijedlogom prema Vladi".

Imali su, kaže, izvanrednu saradnju kad je u pitanju Odsjek za novinarstvo: "Imali smo izvanrednu saradnju sa TVCG, sa Portalom RTCG, dnevnim listovima Pobjeda, Dan i Vijesti, Antenom M"...

"Svaka razvijena demokratija u svijetu ima Fakultet političkih nauka. Kao fakultet se trudimo da pružimo odgovarajuća znanja", kazao je on. 

Marković navodi da crnogorsko društvo mora biti spremno na dijalog i toleranciju, što se posebno očekuje od poslanika i odbornika u lokalnim parlamentima.

Svi, kako je rekao, moramo da cijenimo i volimo državu u kojoj živimo: "To je prvi zajednički okvir".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније