Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

19. 03. 2022. 13:10 >> 13:12
7

AMBASADA UKRAJINE U PG

"Skoro cijela planeta je protiv Rusije"

Cijeli svijet je na strani Ukrajine koja se pošteno bori za svoj opstanak, saopšteno je iz Ambasade Ukrajine u Podgorici. Kažu i da je skoro cijela planeta protiv Rusije, koja se kako navode, našla pod maksimalnim sankcijama međunarodne zajednice.

Ambasada Ukrajine u reagovanju na navode ruske Ambasade, navodi da poslije 24. februara 2022. Ruska Federacija nema moralno pravo da, kako navode, filozofira o geopolitici.

“Rusija je već uspješno oborila rekord kao zemlja koja je se našla pod maksimalnim sankcijama međunarodne zajednice. Prestigavši čak i Iran, i Sjevernu Koreju. Sve više uglednih međunarodnih kompanija napušta Rusiju i prekida svaku saradnju sa državom agresorom. Očigledno, ovo je razlog za ruski ponos”, poručuju iz ukrajinske Ambasade.

Rusiju optužuju za zločin nad civilima.

“Svi vidimo koliko je krvavih zločina „druga vojska svijeta“ počinila nad civilnim stanovništvom Ukrajine, budući da ona nije u stanju da pobjedi ukrajinsku vojsku koja snažno brani svoju domovinu.
Cinizam moskovske propagandne mašinerije ne poznaje granice. Kažu da što je bliži poraz totalitarnog sistema, taj tok laži postaje sve bahatiji i šizofreniji”, navodi Ambasada Ukrajine u reagovanju.

Kažu da zvanična Moskva nastavlja da hrani rusko stanovništvo pričama o „genocidu naroda Donbasa“.

“Za početak, ajmo da uporedimo fotografije Donjecka poslije osam godina, kako kažu ruski propagandisti, „genocida i terora“, i donedavno mirnih ukrajinskih gradova poslije samo tri nedjelje ruske punosnažne agresije. A nebuloze poput „biolaboratorija u Ukrajini“ (američkih, naravno) – uopšte, teško je ozbiljno komentarisati. Sve ovo dodatno svjedoči o neadekvatnosti ruskog političkog i vojnog rukovodstva, koje ne može da objasni razlog svog brutalnog napada na Ukrajinu, pa je zato prinuđeno da pribjegne totalnim lažima i ciničnim izmišljotinama”, stoji u reagovanju ukrajinske Amabasade.

Navode da je sve to pokušaj Rusije da po svaku cijenu „legalizuje” svoju invaziju na Ukrajinu.

“Kao što vidimo, ukrajinski narod – bez obzira na jezik i veru – apsolutno ne želji da na svojoj zemlji vidi nikakve „oslobodioce“ od bilo kakvog „fašizma“, poručuju iz Ambasade Ukrajine.

Kažu i da je sada cijeli svijet na strani Ukrajine, kao strane koja se “pošteno bori za svoj opstanak, za svoju slobodu i dostojanstvo, za evropske i demokratske vrijednosti”.

“Čak je i većina dojučerašnjih rusofila iz Ukrajine i Evrope naglo promijenila stav poslije šoka ujutru 24. februara 2022. godine. Sirija, Eritreja, Sjeverna Koreja i Bjelorusija bile su jedine zemlje članice UN koje podržale agresiju Rusije protiv Ukrajine. Dakle, očigledno je da ako je skoro cijela planeta protiv vas, Rusi, onda problem je u vama?”, zaključuje se u reagovanju Ambasade Ukrajine u Podgorici.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније