Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

25. 03. 2022. 11:09 >> 11:14
2

MINISTARSTVO NALOŽILO

Ispituju slučaj pacijenta koji je dobio pogrešnu terapiju

Direktorat za kontrolu kvaliteta zdravstvene zaštite Ministarstva zdravlja Crne Gore preduzeo je sve aktivnosti u cilju rasvjetljavanja slučaja u kome je, navodno, pacijent Opšte bolnice Nikšić dobio terapiju koja mu nije bila namijenjena, saopštio je dr Slobodan Mandić, generalni direktor tog Direktorata.

Pojedini mediji su juče objavili da je pacijentu, koji je bio smješten na Internom odjeljenju bolnice u Nikšiću, prije dva dana greškom data krv i to neodgovarajuće krve grupe. Pacijent je prebačen u Klinički centar Crne Gore.

Dr Mandić navodi da je pacijent u dobrom opštem stanju.

"Direktorat je naložio OB Nikšić da tamošnja Komisija za kontrolu kvaliteta zdravstvene zaštite, u skladu sa svojim nadležnostima, utvrdi sve okolnosti i činjenice i da o tome povratno i bez odlaganja informiše Ministarstvo zdravlja", naveo je Mandić u izjavi za medije. 

Interna komisija je, kako kaže, već formirana, a o nalazu će detaljno biti informisana i javnost.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније