Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Dragana Šundić, TVCG ]

08. 04. 2022. 06:37 >> 06:39

POTREBNA BOLJA PREVENCIJA

Ove godine u udesima poginulo 19 osoba

Od početka godine na crnogorskim putevima poginulo je 19 osoba, podaci su Uprave policije. Saobraćajnih nezgoda je sve više, pa je nužno, smatra vještak Igor Radojević, formirati agenciju za bezbjednost saobraćaja koja bi morala da kontroliše situaciju i bavi se preventivom.

Radojević kaze da je najčešći uzrok nepažnja i dekoncentrisanost osobe za volanom.

“Smatram da je nužno u tom pravcu da se što hitnije formira agencija za bezbjednost saobraćaja koju jedino Crna Gora u okruženju nema, ta agencija mora da kontroliše bezbjendost i njom upravlja, da se ulaže u bezbjednost”, poručio je Radojević.

Iz Alfa centra poručuju da nas tekstovi o nezgodama prate gotovo svakog dana. Podatak da je 19 ljudi poginulo od početka godine, kažu zabrinjava.

Ljudski faktor je smatraju, najveći uzrok nezgoda, pa poručuju da sa trenutnim i budućim učesnicima saobraćaja treba razgovarati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније