Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 02. 2013. 17:33 >> 17:28

ŠTO PRIJE

Cetinje: Riješiti problem vodosnabdijevanja

Na današnjoj sjednici Skupštine prijestonice najviše se raspravljalo o sanaciji cetinjskog vodovoda.

Odbornik DPS-a i predsjednik upravnog odbora Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Boro Pravilović je rekao da problem vodosnabdijevanja više decenija opterećuje Cetinje i konstatovao da su se napokon problemi u tom preduzeću počeli rješavati na ozbiljan način.

Pravilović je rekao da rješanje problema leži u dva projekta, radovi u crpnom postrojenju Podgor u Crmnici i alternativno vodoizvorište na Vrelima uganjskim, koje je tokom zimskog perioda maksimalno korišćeno za potrebe grada. On je pojasnio da sve to značajno umanjuje troškove koje vodovod ima za struju.

Odbornik SDP Mirko Stanić je rekao da smo svi, nažalost, svjedoci da Cetinje u prethodnom periodu nije uspijevalo da riješi problem vodosnabdijevanja, a kao osnovni razlog za to je naveo da se  u sistem cetinjskog vodovoda u koji se mora ulagati od četiri do pet odsto njegove vrijednosti u tehničko održavanje na godišnjem nivou.

„Mi to u proteklim decenijama nijesmo radili i danas smo u situaciji da moramo ulagati više miliona kako bi ispravili te nedostatke i dobro je što se ta sredstva danas ulažu.'' kazao je Stanić.

Odbornik Socijalističke narodne partije Slobodan Čavor tražio pojašnjenje li je budućnost u vodosnabdijevanju izvorište na Vrelima ili u Podgoru, uz sugestiju da bi Vrela bila mnogo racionalnije rješenje, ako je to moguće. On je predložio da se u Podgoru organizuje fabrika vode koja bi svakako pomogla vodovodu da lakše funkcioniše.

Odgovarajući na ta pitanja, odborniik DPS-a Pravilović je rekao da će tokom narednog perioda doći do izmjene režima vodosnabdijevanja zbog radova koji će se izvoditi, a da je izvorište na Vrelima ipak samo alternativa koja se koristi samo tokom kišnog perioda.

Na današnjoj sjednici za sekretara Skupštine imenovana je pravnica Mirjana Lipovina, umjesto Milice Moštrokol koja prelazi na drugo radno mjesto. Ostale tačke dnevnog reda usvojene su bez rasprave.

Milena Stanojević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније