Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

21. 07. 2022. 10:29 >> 10:27
6

REAKCIJA CKM

"Kritikuju nas oni koji podržavaju agresiju Rusije na Ukrajinu"

Iz Crnogorske kulturne mreže (CKM) poručili su da "ih kritikuju oni koji podržavaju agresiju Rusije na Ukrajinu". 

Kako su kazali u reagovanju, "radi crnogorske javnosti i uvaženih Roma i Egipćana želimo da odbacimo kao neosnovane tvrdnje iz teksta novi projekat CKM-a 'Svi u nošnjama, Romi u odijelima za komunalce', objavljenog na portalu RTCG".

"Naime, i pored svih napora koje smo danima ulagali nijesmo uspjeli da obezbijedimo romske narodne nošnje kako bi smo ih iskoristili za potrebe kampanje 'Crna Gora bez podjela'. Narodna poslovica kaže “odijelo ne čini čovjeka” pa samim tim je važnije da su se Romi i Egipćani ravnopravno kao ljudi pojavili u kampanji, nego kako su obučeni. Nije postajala ni najmanja namjera od nas kao kreatora kampanje da diskriminišemo Rome i Egipćane u odnosu na ostale učesnike kampanje, kao što se pokušava predstaviti u zlonamjernim tekstu objavljenim na portalu RTCG. Crnogorska javnost je upoznata da smo jedna od rijetkih organizacija koja je kroz svoje programe pružala šansu Romima i Egipćanima da uzmu učeśće pa samim tim ne stoje tvrdnje državnog portala", navodi se u reagovanju.

Kako kažu, prateći svakodnevno program RTCG nijesmo primijetili da kroz svoju šemu češće prostor dobijaju Romi i Egipćani zbog čijeg statusa u našoj kampanju su se jako zabrinuli urednici portala.

"Ovu priliku koristimo da otvoreno pitamo uredništvo državnog portala zašto kao medij svih građana nijesu objavili naše saopštenje za najavu kampanje Crna Gora bez podjela", piše u reagovanju. 
Naveli su da je dolaskom udarne pesnice "Dana" na čelo portala RTCG CKM uskraćen prostor za sva javna oglašavanja naročito za ona koja su posvećena Crnoj Gori. Naveli su da se maliciozno pokušava osporiti rad CKM-a. 

"Na kraju u našoj borbi za građansku Crnu Goru sigurno nas neće pokolebati oni koji otvoreno podržavaju agresiju Rusije na Ukrajinu", kazali su iz CKM. 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније