Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ I. P. ]

22. 07. 2022. 16:57 >> 16:54
3

DEMOKRATE REAGOVALE

Smjena Mitrovića primitivni politički revanšizam

Demokratska Crna Gora nazvala je primitivnim političkim revanšizmom informaciju o smjeni Marka Mitrovića, inače funkcionera te stranke, s pozicije direktora Opšte bolnice Nikšić.

Demokrate smatraju da je smjena Mitrovića posljedica jučerašnje polemike poslanice Demokrata Zdenke Popović s potpredsjednikom Vlade Crne Gore Vladimirom Jokovićem.

Odluku o smjeni Mitrovića donio je ministar zdravlja Dragoslav Šćekić, inače kadar SNP-a čiji je lider Joković.

Demokrate navode kako je Mitrović, kao direktor nikšićke bolnice, lično zaslužan za obezbjeđivanje donacije bolnici u iznosu od 300 hiljada eura, te podsjećaju da je u njegovom mandatu otvoren kabinet za gastroenterohepatologiju, kabinet za EEG i EMNG, ambulanta dječije psihijatrije koja je prva tog tipa u sjevernom i središnjem regionu, obezbijeđena je oprema i svi preduslovi da se počnu vršiti oftamološke operacije u nikšićkoj bolnici nakon 30 godina.

Takođe je, kako kažu, obezbijeđena kapitalna investicija za nabavku CT skenera i magnetne rezonance, a očekuje se u roku od mjesec dana završetak projekta izgradnje urgentnog bloka, kao najveće investicije u posljednjih 30 godina u zdravstvu Nikšića.

"I pored svih ovih izuzetnih rezultata, doktor Mitrović je bio predmet višegodišnje hajke od strane DPS-a, žrtva brojnih fizičkih napada, a svemu ovome je njegovom smjenom konačan pečat dao 'časni i pošteni' SNP. Sa druge strane, juče je u Skupštini Joković potpuno ogolio svoju sklonost da bez imalo ustezanja saopštava neistine, koliko god one teške bile, do kraja demonstrirao sopstveno neznanje i potpunu nedoraslost funckiji koju je za sebe nelegitimno pribavio, ali i postao odgovoran zbog opšteg komentara da nijedna Vlada kao ova nije obilovala sa toliko nekompetentnosti u svojim redovima. Ovakvom demaskiranju potpredsjednika Vlade za ekonomski sistem, koji je od juče autor viralnog komentara da mu ne pada na pamet da izučava nikakve ekonomske modele i teorije, doprinijela je naša koleginica Popović, pa je kao posljedica toga žrtvovanje sjajnog profesionalca i vrhunskog ljekara, Marka Mitrovića, klasičan osvetnički akt SNP-a", kazali su iz Demokratske Crne Gore.

Takvi potezi, kažu iz ove partije, u kontinuitetu potvrđuju da pojedinci iz Vlade, "kad su već lišeni sposobnosti da daju rješenja za nagomilane društvene probleme, obavljanje najviših državnih funkcija doživljavaju isključivo kao sredstvo za politički obračun i revanšizam prema svakome ko je sposoban i kadar da stvara društvenu korist".

Demokrate smatraju Mitrović nije smijenjen zbog lošeg rada, jer iza sebe, kako je rekao, ima sjajne rezultate.

"Moraće ministar zdravlja javnosti da pojasni kako i zbog čega je smijenjen čovjek koji je na pun mandat izabran po konkursu, a mi već sada garantujemo da ni minimalno valjane razloge za to neće imati", kažu Demokrate i napominju da je smjena potvrda "da ova Vlada ne želi na javnim funkcijama niti jednog pojedinca koji zna, umije, može i stvara korist za javno dobro".

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније