Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Vukoman Kljajević, Radio CG ]

29. 07. 2022. 09:43 >> 11:47

BOŽIĆ I SMOLOVIĆ

Dogovorili saradnju u projektima od značaja za Bijelo Polje

Guverner Rotary Distrikta 2483 Nikola Božić posjetio je Bijelo Polje, gdje se sastao sa predsjednikom Opštine Petrom Smolovićem i članovima Rotari kluba Bijelo Polje.

Tom prilikom Smolović i Božić su dogovorili saradnju oko realizacije projekata koji će biti od značaja za građane Bijelog Polja. Božić je istakao visok nivo Rotarija u Crnoj Gori i koji ima dobru saradnju kako sa lokalnom tako i sa nacionalnom zajednicom.

"Ovo je nastavak prakse Rotarija iz godina koje su prethodile pandemiji korone, da u dogovoru sa lokalnom samoupravom realizujemo neku od trenutnih potreba lokalnog stanovništva. Ovog puta, najvjerovatnije, to će biti vrijedan poklon Opštoj bolnici u Bijelom Polju, u kojoj se odvijaju veoma ozbiljni radovi u cilju podizanja zdrastvenih standarda u toj ustanovi. Da bi se ta inicijativa razvila potreban je konkretan dogovor sa rukovodstvom Opšte bolnice i lokalne samouprave, do kojeg smo načelno već došli, ostalo je da se konkretizuje projekat koji je u ovom trenutku najprihvatljiviji. Rotari je spreman da obezbijedi oko 35.000 eura, što bi uz učesće lokalne samouprave od 15.000 bilo, ukupno 50.000 eura čime se može završiti jedna od potreba bolnice", saopštio je guverne Božić.

Rotari klub Bijelo Polje kroz ovu inicijativu želi da nastavi kontinuitet pomoći lokalnoj zajednici, naravno, da je cilj da se iznađe najboolje rješenje koje će zajednici biti od značajne koristi, dodao je predsjednik RC Bijelo Polje Muzafer Ljuca.

Opština Bijelo Polje prihvata sa zadovoljstvom sve dobronamjerne inicijative koje imaju za cilj poboljšanje uslova života u ovoj sredini. To je u suptini dio proklamovane politike koju aktuelno rukovostvo realizuje tokom svog mandata, bez velike pompe i reklame. Svojim aktivnostima, u skladu sa mogućnostima permanentno izlazimo u susret potrebama građana, iako to često medijski ne afirmišemo, upravo iz razloga što nam je interes građana prioriteniji od našeg rejtinga. Zato i ova inicijativa nailazi na otvorena vrata računajući i na finasijski dio koji će lokalna samouprava obezbijediti kao svoj dio učešća, istako je Smolović.

Smolović je podsjetio na neke od aktivnosti koje su kompaktibilne sa opcijama o kojima je razgovarao sa Božićem.

"Lokalna samouprava je u proteklom periodu završila dvanaest sportskih terena u isto toliko škola, renovirala tri školske dvorane, rekonstruisala dvanaest seoskih ambulanti, obezbijedila centralni sistem za kiseonik u Opštoj bolnici, tako što upaltila NKT-u 60.000 eura, nabavila dva vozila za potrebe zdrastvenih ustanova, jedno je namijenjeno pacijentima kojimaje neophodna dijaliza a drugo za hitnu pomoć (uz pomoć donatora). Opština je obezbijedila srdstva za renoviranje odjeljenja ginekologije,uveli klimatizaciju na odjeljenju intezivne njege, u nekim sobama obezbijedili frižidere i televizore a uz pomoć Tike opremili kompletan operacioni blok sa 200.000 eura. Inicirala kod ministarstva zdravlja nabavku skenera vrijednog 300.000 eura. Tako da smo u toku poslednje dvije godine, za ove namjene, uložili preko dva miliona eura", istako je Smolović.

Božić je potom održao sastanak sa članovima Rotari kluba Bijelo Polje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније