Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 02. 2013. 20:01 >> 19:55

ISPRAVNO MLIJEKO

Lista bezbjednih serija Imlekovog mlijeka

Ministarstvo poljoprivrede je nakon nalaza izdalo listu ispravnih serija mlijeka. Nastavljaju se laboratorijske analize ostalih povučenih serija mlijeka.

Nakon dobijenih laboratorijskih rezultata, Veterinarska inspekcija dala je saglasnost da se u promet vrate  sljedeće serije mlijeka:

Dugotrajno sterilizovano u pakovanju od jednog litra “Moja kravica”, sa 2,8 odsto mliječne masti i rokom upotrebe do 30. juna, kao i “Moja kravica” od pola litra, sa 1,5 odsto mliječne masti, dugotrajno, djelimično obrano i sterilizovano, sa rokom upotrebe do 8. jula.

Bezbjedno je i dugotrajno sterilizovano mlijeko “Moja kravica”, sa 2,8 odsto mliječne masti u pakovanju od jednog litra i rokom upotrebe do 30. jula.

Bez povećanog broja aflatoksina je i  “Moja kravica“ – sterilizovano mlijeko sa 2,8 odsto mliječne masti, u pakovanju od litra, mljekare sa rokom upotrebe do 14. jula iz Kozarske Dubice.

Bezbjedna je i “Moja kravica” sterilizovano mlijeko sa 2,8 odsto mliječne masti, u pakovanju od jednog litra, sa rokom upotrebe do 14. jula, kao i ona sa rokom upotrebe do 15. jula.

Iz tog Vladinog resora navode da su uvoznici hrane za životinje proizvođača čija je hrana ocijenjena kao nebezbjedna, dužni da povuku hranu sa tržišta.

“Veterinarska inspekcija vrši kontorlu ovih mjera. Lista privremeno zabranjene hrane ažuriraće se shodno dobijenim nalazima. Nastavlja se uzimanje uzoraka svih vrsta hrane za životinje na teritoriji Crne Gore, na nivou farmi, skladišta, veleprodajnih i maloprodajnih objekata”, zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније