Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

05. 09. 2022. 13:14 >> 13:14
2

ADVOKATI

"Nejasno zašto Jovanović nije izuzela Čađenovića"

Branioci Andrije Mandića, Milana Kneževića i Mihaila Čađenovića kazali su da jedva čekaju da nastavak suđenja u slučaju pokušaja terorizma, te da ono može završiti samo na dva načina oslobađajućom presudom ili odustajanjem od gonjenja. Na konferenciji za medije kazali su da im nije jasna odluka v.d. Vrhovne državne tužiteljke Maje Jovanović da ne izuzme iz postupka specijalnog tužioca Sašu Čađenovića.

Branilac Andrije Mandića i Mihaila Čađenovića Miroje Jovanović saopštio je da on i njegovi klijenti jedva čekaju nastavak suđenja u slučaju državni udar još otkad je Apelacioni sud ukinuo prvu prvostepenu presudu. Drugi razlog njihovog oglašavanja je, kako je rekao, odluka vršioca dužnosti Vrhovne državne tužiteljke da ne izuzme iz postupka specijalnog tužioca Sašu Čađenovića.

“Spremni smo za nastavak procesa, mi ga priželjkujemo. Ko zna da čita u presudi, ne bukvalno, piše samo jedna stvar-osloboditi. Nema dokaza o krivici, samo fabrikovanih podmetnutih manipulacija onih onih koji su željeli da promijene ishod izbora 2016. godine”, kazao je Jovanović.

Kazao je da je jedan od učesnika u tom poduhvatu tužilac Čađenović.

“Po odluci koju smo dobili danas proističe da se VDT nije detaljno upoznala s razlozima, pošto na to nije odgovorila ili je po srijedi nešto drugo. Ako je Apelacioni sud saopštio da se suđenje održi pred potpuno izmijenjenim vijećem, to je moralo imati za posljedicu da oni koji su montirali, a to je tadašnje Specijalno državno tuđilaštvo da se uklone iz predmeta”, objasnio je Jovanović.

Istakao je da je ovo politički proces.

“Jedva čekamo nastavak suđenja, ali uz napomenu da u toj sudnici ne mogu da budu nevino optuženi i oni koji su vršili podmetanje i falsifikate”, kazao je on.

Istakao je da žele što prije da se okonča proces tako da niko ne bi politički zloupotrijebio slučaj. Kazao je da završetak suđenja ima dvije opcije.

“Ili će bii oslobađajuća presuda ili će tužilaštvo odustati od gonjenja, jer nema dokaza o krivici” kazao

Branilac Milana Kneževića Dušan Radosavljević kazao je da se plaši da VDT Maja Jovanović nije imala dovoljno informacija da donese rješenje kakvo je donijela.Kkazao je da bi se postupak završio moraju da se vrate u pravne okvire.

“28. novembra zakazan je novi pretres, a mi smo spremni za suđenje koje treba da se završi što prije jer je od početka farsa i montiran postupak”, kazao je on.

Branilac Mihaila Čađenovića Dražen Medojević kazao je da su svi spremni za nastavak suđenja.

“Ne shvatam ovakvu odluku VDT-a koja je morala da prepozna sve manipulacije i montaže. Odbrana ne bježi ni od suočavanja sa svjedokom saradnikom. VDT je moralo da preispita postupke bivšeg SDT-a i njegovih saradnika”, kazao je on.

“Neprimjereno je što je odluka donijeta na takav način", dodao je on. 

Ponovno suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine ni jutros nije počelo u podgoričkom Višem sudu. Pretres je odgođen zbog tehničkih razloga i hakerskog napada na kompjuterski sistem i sajt sudstvo.me. To je kazao predsjednik vijeća saopštivši da nijesu obezbijeđeni tehnički uslovi za održavanje pretresa, a za šta je on saznao jutros.

Novi pretres je zakazan za 28. novembar.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније