Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

12. 12. 2022. 10:53 >> 10:52

NOVAKOVIĆ ĐUROVIĆ

"I GI Sačuvajmo Sinjajevinu da bude u timu za odluke o poligonu"

Ministarska ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović podržava zahtjev GI Sačuvajmo Sinjajevinu da se njihov predstavnik uključi u radni tim Vlade koji odlučuje o pitanju vojnog poligona, i to će predložiti.

"Upoznala sam se sa zahtjevom GI Sačuvajmo Sinjajevinu i 68 NVO za uključivanjem njihovih predstavnika u rad radnog tima za preispitivanje Odluke o Vojnom poligonu na Sinjajevini. Kako je riječ o organizaciji koje se godinama zalaže za očuvanje Sinjajevine, te sa detaljnim argumentima problematizuje pitanje izgradnje vojnog poligona na ovom terenu, smatram izuzetno važnim da budu dio procesa tokom preispitavanja ove odluke. Donošenje ovako važnih odluka upravo treba da bude transparentno i inkluzivno", kazala je ministarka.  

Kako je dodala, niko ne spori potrebu za izgradnjom poligona i infrastrukture za potrebe vježbi naše vojske. Pitanje lokacije, ipak, izaziva ozbiljne rezerve brojnih građana, i dužni su da ih saslušaju, a vjeruje da im je svima zajednički cilj da se dođe do rješenja. 

"Podsjećam, Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma dalo je saglasnost na studiju o zaštiti Sinjajevine. Ipak, samo proglašenje zaštićenog područja je u nadležnosti opština: Mojkovac, Kolašin, Danilovgrad, Šavnik i Žabljak,  koje to do sada nijesu učinile. Stoga bi i njihovo izjašnjavanje po ovom pitanju bilo važno", naglasila je Novaković Đurović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније