Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 01. 2014. 10:11 >> 10:13
2

PERIŠIĆ DEMANTUJE

Tender za KAP bio transparentan

Stečajni upravnik KAP-a Veselin Perišić za Antenu M demantovao je tvrdnje funkcionera Demokratskog fronta Branka Radulovića koji je juče saopštio da je premijer Milo Đukanović pod svojom kontrolom držao tendersku proceduru za prodaju imovine Kombinata aluminijuma.

Optužbe na račun tenderske procedure, odnosno, premijera Đukanovića, potpredsjednik Skupštine Branko Radulović podupire kako je rekao "svjedočenjem" Makedonca Marka Pejčinoskog koji gazduje najvećim hrvatskim proizvođačem aluminijuma, kompanijom TLM, a koji je, navodno, odustao od učešća na tenderu jer mu je "signalizirano" da se ne miješa u posao u kom je sve već dogovoreno.

"Nijesam imao ni jedan poziv niti bilo kakvu sugestiju, niti dakle bilo koju radnju koja bi mogla uticati da taj postupak bude maksimalno transparentan. Konačno, oglas je bio otvoren 30 dana, ponude su se dostavljale Privrednom sudu i ne vidim ko bi mogao uticati na bilo koga ukoliko je stvarno neko zainteresovan da dostavi ponudu da to i ne učini", kazao je Perišić za Radio Antena M.

Branko Radulović iz DF-a  juče je pozvao  i Vrhovnog državnog tužioca da javno saopšti da je procedura bila protivzakonita. Stečajni upravnik Veselin Perišić ističe da  ko god smatra da ima elemenata krivičnog djela ima i pravo da podnese inicijativu da se pokrene istraga.

"Apsolutno  u svakom trenutku sam i kao građanin i kao stečajni upravnik spreman sam da za sve što radim snosim punu odgovornost i pred zakonima Crne Gore I pred sopstvenom savješću. Trudimo se da posao koji se sprovodi u sudskom postupku odradimo, ne na štetu povjerilaca da pokušamo naći partnera koji bi zadovoljio I druge socio-ekonomske kategorije", kazao je Perišić.

Perišić se osvrnuo i na bazen crvenog mulja, navodeći razloge koji su ga opredijelili da tu imovinu posmatra kao balast a ne kao nešto što je velika vrijednost.

"Da bazen crvenog mulja u stanju kakvom jeste jeste imovina KAPa- ali nosi sa sobom veliki rizik i po životnu sredinu i po zdravlje građana", ističe stečajni upravnik.

Perišić kaže da ne vidi na koji način bi to značilo rasparčavanje imovine Kombinata kada niko od ponuđača nije želio da sa imovinom KAP-a kupi i  bazen crvenog mulja - podsjećajući da je  to ekološka crna tačka.

Sa druge strane iz Hrvatske kompanije TLM-TVP saopštili su da nijesu  učestvovali u tenderu za prodaju imovine Kombinata jer uslovi tendera nijesu bili komercijalno prihvatljivi.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније