Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Aна Поповић, ТВЦГ

11. 02. 2023. 07:19 >> 07:13
2

HUMANI GEST BARANINA

Teško zarađenu ušteđevinu poslao ugroženima u Turskoj i Siriji

Netko Sinanović, koji je do 2013. bio najpoznatiji barski beskućnik, uputio je pomoć žrtvama razornog zemljotresa u Turskoj i Siriji. Od svoje teško stečene ušteđevine od 300 eura kupio je posteljinu, preškire i ćebad koje je odnio u Islamski centar u Starom Baru odakle će zajedno s drugim donacijama biti upućena ugroženom turskom i sirijskom stanovništvu.

Netka Sinanovića iz Bara mnogo je pogodila tragedija koja je zadesila Tursku i Siriju. Nije dugo razmišljao na šta će potrošiti skromnu i teško stečenu ušteđevinu. Od održavanja higijene lokala i uklanjanja otpada, ljetos je zaradio 300 eura od kojih je kupio najosnovnije: jastuke, ćebad, posteljinu, peškire, jorgane... I pravac u Islamski centar u Starom Baru gdje se prikupljala pomoć za ugroženo stanovništvo.

"Kada sam vidio da ljudi nemaju najosnovnije, onda sam pomislio, bolje da ja potrošim te pare tim ljudima da pomognem, jer i ja sam se mučio", priča Sinanović.

Kada je 1992. godine došao u Bar kao osmogodišnji dječak, dugo je živio kao beskućnik.
Zahvaljujući pomoći nevladinih organizacija, 2013. dobio je krov nad glavom. Danas živi od nepunih 75 eura socijalne pomoći.

"Bar se nekako snalazim, nešto od prijatelja, pomalo radim kad ima da se radi, kad nema, nema, dešava se da nekad nemam euro, dva, nekad 50 centi, ali se nekako snađem", kazao je Sinanović.

To ga nije spriječilo da učini humano djelo.

"I opet ću, dok god budem živ, opet ću to da uradim, kao što sam i sad to uradio. I najmanja pomoć ugroženima mnogo znači, a osjećaj kad se nekom pomogne neopisiv je", kaže Sinanović.

Zato apeluje.

"Nijesu neke pare, pet, deset eura. Kupite jedan peškir, jedan čaršaf, jedan jorgan. Uključite se u što većem broju da pokažete ljubav", poručio je Sinanović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније