Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

М.В. [ rtcg.me ]

12. 02. 2023. 08:00 >> 11:09

DRAGIĆEVIĆ ZA PORTAL

Crna Gora se ističe jer uvijek pomogne, iako je zemlja ograničenih resursa

Katastrofalni zemljotres koji je pogodio Tursku pokazao je da solidarnost postoji, da zemlje često bez obzira na političku situaciju priteknu jedne drugima u pomoć kada je najteže, kazao je za Portal RTCG ekološki aktivista Aleksandar Dragićević. 

"Crna Gora se ističe jer kao mala zemlja ograničenih resursa uvijek pošaljemo tim bez obzira da li su u pitanju požari, poplave, zemljotresi ili druge nesreće", rekao je Dragičević.

On napominje da su skoro sve zemlje svijeta poslale pomoć u Tursku, a zbog političke situacije jedinu pomoć koju je Turska odbila bila je sa Kipra.

"Situacija je poražavajuća i u Siriji koja je već uništena sa 12 godina rata i sankcija. Područje pogođeno zemljotresom kontroliše čak pet suparničkih frakcija (sirijska vlada, kurdske snage, sirijski pobunjenici, džihadističke snage i pobunjenici pod kontrolom Turske). Tamo pomoć ukazuju bijeli šljemovi i informacije koje dolaze iz Sirije nijesu ohrabrujuće", smatra Dragićević. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније