Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Марија Радуловић, ТВЦГ

25. 02. 2023. 12:41 >> 12:35
2

SLIKARKA JELENA VUŠUROVIĆ

Novac od prodaje slika doniraće Turskoj i Siriji

Da Crna Gora i dalje duboko saosjeća s građanima Turske i Sirije pokazuje i primjer akademske slikarke s Cetinja Jelene Vušurović, koja će novac od prodaje svojih radova preusmjeriti pogođenim područjima.

U nevolji je pomoć uvijek dobrodošla, a svako na svoj način može dati doprinos samo treba imati ideju. Tako je i akademska slikarka Jelena Vušurović našla način da četkicom i bojom pomogne Turskoj i Siriji.

"Umjetnost je lijepa, ne treba je čuvati za sebe. Mi slikari negdje pripadamo siromašnoj branši, ali možemo da uljepšamo nekome dan, život, i da se napravi humanitarni doprinos", kaže Vušurović.

Jelena je odvojila svoje dvije slike sa motivom bika. Onaj ko ih kupi, osim što će oplemeniti svoj prostor učiniće i dobro djelo.

"Nijesam odredila cijenu slika u ovim situacija kada je riječ o humanitarnim akcijama, cijena slike varira od dogovora s kupcem. Nijesmo svi u mogućnosti da damo onoliko novca koliko vrijedi i ja sam toga svjesna, bez obzira na to, iako im se ne svide, ja sam dostupna da napravimo dogovor za bilo koje djelo", kaže Jelena.

Samo prošle godine Jelena je imala izložbu baš u turskim gradovima gdje su bili najjači potresi.

"Ja jesam izlagala i žalosno je što sam bila gost u Adani i Hataju i imam velike prijatelje tamo. Osjećao se život, osmjeh, da li je to sve dio tradicije, žalosno je što toga više nema i što nikada neće biti kao što je bilo", kazale je slikarka.

Ako pomogne bar jednoj osobi, Jelena kaže, biće srećna. Njenu ideju podržale su kolege, pa je organizova humanitarna akcija crnogorskih slikara koji doniraju svoje slike da pomognu porodicama stradalih i preživjelima.

"Mislim da zajedničkim snagama ova mala Crna Gora može dosta da pomogne", poručila je Vušurović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније