Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.M. [ Mina ]

07. 03. 2023. 16:30 >> 16:30

NOTARSKA KOMORA

Pravosuđu obezbijediti uslove za bezbjedan rad

Crnogorskom pravosuđu moraju se obezbijediti uslovi za bezbjedan rad, poručili su iz Notarske komore.

Iz Notarske komore su rekli da podržavaju nosioce pravosudnih funkcija, zaposlene u sudovima, tužilaštvima i pripadnike profesija kojima je država prenijela ovlašćenja za unapređivanje bezbjednosti i uspostavljanja visokih standarda zaštite prilikom obavljanja poslova.

“Uspostavljanje i primjena adekvatnih bezbjednosnih mjera i poštovanje svih stručnih protokola bezbjednosti, usklađenost poslovanja sa stručnim i sigurnosnim propisima i standardima je neophodno u savremenom svijetu”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je to neophodno, naročito tamo gdje postoji rad sa strankama, koji često može biti neprijatan i dovesti do fizičkih i verbalnih okršaja.

"Pa i do nemilih događaja kojima se direktno ugoržavaju životi zaposlenih i stranaka, kojima se nažalost, nedavno svjedočilo", rekli su iz Notarske komore.

Oni su poručili da su spremni da doprinesu ostvarivanju tog cilja.

“Pozivamo nadležne organe da preduzmu sve neophodne mjere radi efikasne zaštite kako nosioca pravosudnih funkcija, zaposlenih kao i građana radi uspostavljanja bezbjednosti u svim procesima rada u cilju eliminisanja svih rizika po život i zdravlje zaposlenih i stranaka, jer su ljudski životi iznad svega”, kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније