Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Ч.Ј.

03. 05. 2023. 12:25 >> 12:25

ĐUKANOVIĆ

Slobodna riječ za očuvanje i i razvoj demokratije

Slobodna riječ svih medija, uključujući i crnogorske, od vitalnog je značaja za očuvanje i razvoj demokratije i društva pravde, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i dodao da je odbrana medijskih sloboda, univerzalna misija koja ne poznaje granice.

Đukanović je to naveo u čestitki povodom Svjetskog dana slobode medija.

"Pridružujemo se UNESKO kampanji koja naglašava da je danas više nego ikada sloboda izražavanja ključna za sva druga ljudska prava i da odlučujuće doprinosi „oblikovanju budućnosti prava", naveo je Đukanović na Tviteru.

Đukanović je dodao da su novinari u napadnutoj Ukrajini i drugim ratnim područjima širom svijeta, suočeni sa najtežim izazovima profesije, danas imaju ključnu ulogu u istinitom informisanju svjetske javnosti.

"Njihova, i slobodna riječ svih medija, uključujući i crnogorske, od vitalnog je značaja za očuvanje i razvoj demokratije i društva pravde. Odbrana medijskih sloboda, univerzalna je misija koja ne poznaje granice", zaključio je Đukanović u čestitki.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније