Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

М.М.

11. 05. 2023. 12:31 >> 12:32
1

GRAĐANSKA ALIJANSA

Lokalni ženski odbornički klubovi od velikog značaja

Građanska alijansa ukazala je na značaj dogovora da se u susret Danu rodne ravnopravnosti formira Ženski odbornički klub u Bijelom Polju.

Ističu da je doprinos formiranju kluba dala Građanska alijansa, a u okviru projekta "Platforma za uspostavljanje rodne ravnopravnosti" koji je realizujemo uz podršku Ministarstva ljudskih i manjinskih prava.

"Lokalni ženski odbornički klubovi mogu pomoći da se osigura da su pitanja vezana za žene uključena u lokalne politike, programe i usluge. Takođe mogu pomoći u identifikaciji i rješavanju rodno zasnovane diskriminacije i nasilja, promovisati ekonomsko osnaživanje žena i zalagati se za prava i ravnopravnost žena", poručili su iz Građanske alijanse.

Kako su kazali, ovako ujedinjene odbornice imaju potencijal da podstaknu veće učešće drugih žena u građanskom životu i inspirišu naredne generacije žena lidera.

"Vjerujemo da će ovaj pozitivan primjer biti podsticaj i drugim odbornicama u Tuzima i Ulcinju sa kojima sarađujemo, te da će se i tamo ubrzo formirati ženski odbornički klubovi koji će raditi na promociji rodne ravnopravnosti i unapređenju položaja žena u Crnoj Gori", zaključuju iz NVO Građanska alijansa.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније