Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Т.Г.

24. 05. 2023. 17:03 >> 17:09
2

DIREKTORICA OŠ "OKTOIH"

Nastava u poslovnom prostoru, ili u školi do 20 časova

Direktorica OŠ "Oktoih" Aleksandra Prelević u emisiji "Mreža" na TVCG kazala je da roditelji učenika nisu zadovoljni rješenjem da djeca pohađaju nastavu u poslovnom prostoru pod Ljubovićem, te da jedino drugo rješenje koje se nudi je to da se nastava održava u školi, ali da traje do 20 sati.

Podsjetimo roditelji đaka drugog i trećeg razreda OŠ “Sutjeska” nijesu prihvatili da se od septembra nastava organizuje u poslovnom prostoru pod Ljubovićem.

"Postoji situacija u našoj školi gdje naši prostorni kapaciteti nisu dovoljno veliki da bismo prihvatili sve učenike koji nam teritorijalno pripadaju. Situacija je takva da je sada veliki priliv stanovništva u ovom dijelu Zabjela jer očigledno je izgradnja novih stambenih prostora i novih zgrada koja se dešava iz dana u dan", kazala je Prelević.

Istakla je da ovo nije odluka već jedno od mogućih rješenja koje su podijelili sa roditeljima, ali da oni nisu zadovoljni.

"Roditelji nisu zadovoljni ovakvim rješenjem, smatraju da to nije rješenje koje je adekvatno u ovom trenutku i da ne žele da njihova djeca pohađaju nastavu u prostorijama koje nisu u matičnoj školi, tj. da se takav prostor koristi za učionice", navela je Prelević.

Kazala je da jedini drugo rješenje koje nude jeste da se nastava održava u školi "Oktoih", ali bi u tom slučaju, kaže Prelević, nastava trajala do 20 sati.

"Prostor ispod Ljubovića još uvijek nije adaptiran za učenike, a ako se prihvati to rješenje prostor će da adaptira arhitekta koje inače rade projekte za škole da bi to bilo po propisima", kazala je Prelević.

Istakla je da učenike prvog razreda ne bi upisivali u taj novi prostor, jer kako je rekla, njihov prvi susret sa školom treba da bude u školskoj zgradi.

"Na ideju smo došli da to bude drugi i treći razred zbog trajanja njihove ukupne nastave, jer bi na taj način omogućili da se u tom prostoru održe tri smjene", kazala je Prelević.

Navela je da se krenulo u proceduru za izgradnju novog paviljona, ali da se njegova izgradnja može očekivati tek za dvije ili tri godine.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније