Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

09. 06. 2023. 16:21 >> 16:25
2

POTVRĐENO PISANjE PORTALA RTCG

Prvaci iz OŠ “Oktoih” nastavu će pohađati u Resursnom centru

Budući prvaci Osnovne škole “Oktoih” od septembra će nastavu da pohađaju u prostorijama Resursnog centra za djecu i mlade “Podgorica”, odlučilo je Ministarstvo prosvjete.

Tu informaciju je prije nekoliko dana objavio Portal RTCG, jer je, kako smo saznali to bila jedna od opcija za rješavanje problema prebukiranosti OŠ “Oktoih”.

Na Fejsbuk stranici ove škole informisali su roditelje budućih prvaka da će se prema odluci Ministarstva prosvjete nastava za učenike/ce prvog razreda školske 2023/24.godine izvoditi u prostorijama Resursnog centra za djecu i mlade ,,Podgorica“ koji je smješten u Ulici princeze Ksenije br.6 (na Zabjelu, u blizini OŠ ,,Oktoih").

“Nastava za buduće prvake će se izvoditi od 13.30 sati, kada će objekat Resursnog centra ,,Podgorica” biti u potpunosti na raspolaganju našim prvacima i njihovim učiteljicama i vaspitačicama. U zavisnosti od interesovanja roditelja za jutarnje čuvanje, Ministarstvo prosvjete će pokušati da pronađe adekvatno rješenje”, poručuju oni.

Kažu da je OŠ ,,Oktoih" svoje prostorne kapacitete maksimalno iskoristila te mole roditelje budućih prvaka za razumijevanje.

“Vjerujemo da će se u narednom periodu naći neko trajnije rješenje za prebukiranost škole. Svim prvacima još jednom želimo dobrodošlicu i srećan početak školovanja”, zaključuju u objavi.

Podsjetimo, prethodno roditelji đaka drugog i trećeg razreda nijesu prihvatili mogućnost da njihova djeca imaju nastavu u poslovnom prostoru na Zabjelu, umjesto u učionicima.

Odbijen je i predlog da se nastava u OŠ “Oktoih odvija do 20 sati, kako bi bilo mjesta za sve đake.

Kako je još ranije saznao Portal RTCG u prostorijama Resursnog centra za djecu i mlade “Podgorica”, prvaci iz “Oktoiha” pohađali bi nastavu nakon 13 sati, kada su slobodne učionice u toj ustanovi.

Pored toga, uslov za realizaciju ove nastave je i da odjeljena budućih prvih razreda imaju po 22 đaka, jer su učionice u Resursnom centru male.

Zamjenica direktorice OŠ ''Oktoih'' Aleksandra Prelević kazala je ranije za TVCG da se krenulo u proceduru za izgradnju novog paviljona, ali da se njegova izgradnja može očekivati tek za dvije ili tri godine.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније