Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Портал РТЦГ

23. 06. 2023. 07:04 >> 07:04

DECENIJA OD AUTOBUSKE NESREĆE

Tragedija koja je povezala Rumuniju i Crnu Goru

Decenija je od jedne od najvećih saobraćajnih nesreća u Crnoj Gori u kojoj je život izgubilo 18 državljana Rumunije, a 28 putnika autobusa povrijeđeno. Autobus sa rumunskim turistima sletio je 23.juna 2013. godine sa mosta Grlo, između Mioske i manastira Morače.

Nalaz vještaka saobraćajne struke pokazaoje da je do ove drumske nesreće došlo zbog neprilagođene brzine i mokrog kolovoza. Ograničenje na ovoj dionici je 40 km/h, dok se autobus kretao brzinom od 80 km/h.

Crna Gora i Rumunija proglasile su dane žalosti nakon ove nesreće.

Put kroz kanjon rijeke Morače, u prosjeku je dubok hiljadu metara i do sada je odnio stotine života.

Iako ne postoji zvanična statistika o broju nastradalih na ovoj dionici dugačkoj oko 20 kilometara, postoji računica da je svaki kilometar ovog puta odnio po 15 života.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније