Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ A.B. ]

27. 06. 2023. 08:25 >> 22:47
3

MURATOVIĆU UNIŠTENE SADNICE KUPUSA

Petnjičanin prijeti štrajkom ako mu Vlada ne sanira štetu na imanju

Petnjičanin Avdulah Muratović pretpio je velike štete u svojoj bašti, pošto se sinoć kasno poslijepodne uslijed nevremena izlila Brbička rijeka. Muratović je kazao da mu je čak 70 odsto sadnica šarenog, bijelog i crvenog kupusa uništeno.

Muratović je u emisiji "Mreža" kazao da je imao oko 33.000 sadnica na otprilike 70 ari zemljišta. Veliko nevrijeme napravilo je nemjerljive štete, a Avdulah kaže da ako mu Vlada i nadležni ne pomognu, moraće da posegne za radikalnim mjerama. 

"Šta da radim sad? Ja garantujem da ako mi Vlada ne pomogne, sa svojom suprugom i troje maloljetne djece dolazim pred Vladu da štrajkujem glađu", kazao je Muratović. 

Svoje poljoprivredno dobro Avdulah, nažalost, nije uspio da osigura. 

"Milion papira nam traže. Ja to zaista ne mogu da skupim, ionako jedva sastavljam kraj sa krajem. Ovo će nadležni morati da pomognu, inače ću sve da batalim", poručio je Muratović. 

Predsjednik opštine Petnjica Samir Agović kazao je da je nevrijeme u Petnjici napravilo veliki broj problema.

Ovo je četvrti poplavni talas, iscrpljeni smo i ne možemo bez pomoći nadležnih.

"Ovo je već četvrti poplavni talas. Takvo nevrijeme nas je zadesiloz da je za sat i po koliko je padala kiša, napravljen veliki broj problema. Iscrpljeni smo i ne možemo bez pomoći nadležnih, ne možemo reagovati na pravi način", kazao je on. 

Agović je kazao da je komisija pri opštini krenula u procjenu štete.

"Sagledaćemo sve naše mogućnosti i pomoći ćemo koliko smo u mogućnosti", istakao je on. 

Zamolio je poljoprivredne proizvođače za razumijevanje. 

"Mi pomažemo koliko možemo, ali isto tako mroaju da znaju da smo ograničeni budžetskim sredstvima. To nije naš hir, već je jednostavno stanje takvo", zaključio je Agović. 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније