Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Т.Г.

17. 07. 2023. 15:05 >> 15:03

MILATOVIĆ U BIJELOM POLjU

"Zdravlje djece mora biti prioritet svih u državi"

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović prisustvovao je otvaranju Odjeljenja pedijatrije Opšte bolnice u Bijelom Polju. On je poručio da pedijatrija u medicini predstavlja zalog za budućnost jer zdravlje djece mora biti apsolutni prioritet svih u državi.

“Bjelopoljska opšta bolnica dobila je ljepše lice. Renovirana su odjeljenja, opremljena nova kupatila i vodilo se računa i o tome da djeca imaju kompletan komfor, dvokrevetne sobe i druge sadržaje i obezbijeđenu opremu da im što lakše protekne boravak u bolnici. Ovo odjeljenje sada ima sve što je potrebno kako bi djeca u Bijelom Polju dobila adekvatno liječenje i boravak nakon liječenja u skladu sa najvišim standardima, a ljekari dobre uslove za rad i šansu da u Crnoj Gori i Bijelom Polju doprinose razvoju dječije medicine”, poručio je predsjednik Milatović.

On je zahvalio humanitarnoj organizaciji “Hemiias” humaniste Hajriza Brčvaka na donaciji kojom je dobijeno novo, u potpunosti opremljeno odjeljenje koje se prostire na blizu hiljadu kvadrata.

“Gospodin Hajriz Brčvak, kao neko ko je potekao iz ovog grada, pokazuje svojim djelima kako se voli svoje mjesto i svoja država, ali sve to utkano kroz njegov životni moto- “Kada čovjek učini drugom bilo šta dobro ili loše, ustvari to čini sebi, ali onaj ko daje, nikada neće biti na gubitku”. Ono što država nije mogla - mogao je gospodin Brčvak, koji ovim djelom izaziva svako poštovanje i zahvalnost građana Bijelog Polja ali i cijele Crne Gore. Hačko - hvala ti u ime građana Crne Gore”, kazao je predsjednik Milatović.

Istakao je da je jačanje zdravstvene zaštite djece obaveza cijelog društva.

“Potrebno je uložiti dodatne napore na unaprjeđenju imunizacije najmlađih, podsticanju rane dijagnostike i intervencija u razvojnim poremećajima i rijetkim bolestima kod djece, liječenju i rehabilitaciji djece, promociji zdravih stilova života, edukaciji roditelja i staratelja i razmjeni najboljih praksi. Prevencija je ključni element u očuvanju zdravlja djece i neophodno je usmjeriti napore ka očuvanju i unaprjeđenju zdravog i srećnog djetinjstva, rasta i razvoja kao i zaštitu prava i položaja djece i mladih u savremenom društvu”, saopštio je predsjednik Milatović.

On je poručio da će se kao Predsjednik zalagati da ulaganja u zdravstvo budu veća i da kroz zajedničke napore i saradnju svih, Crna Gora može ostvariti pozitivne promjene i stvoriti zdraviju budućnost za svoju djecu i bolju državu, po mjeri svih njenih građana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније