Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

М.М.

20. 07. 2023. 11:13 >> 16:52
1

ŠĆEKIĆ

"Očekujem da ćemo već 1. januara imati stomatologe u školama"

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić kazao je da će se novim predloženim zakonom o zdravstvenoj zaštiti obezbijediti kvalitetna zdravstvena zaštita. Istakao je da se nada da ćemo već 1. januara imati stomatologiju, odnosno javno zdravstvo u školama.

"Ovaj zakon ima značajan vid novina. Najznačajnije je nešto što je rijetko koji zakon imao a to je transparentnost, najveći stepen transparentnosti je prisutan", poručio je Šćekić. 

On je kazao da je u toku tender za rekonstrukciju opreme i kupovinu opreme u 59 ordinacija širom Crne Gore, školama i u par nekih domova zdravlja.

"Nadam se da ćemo do kraja godine zatvoriti ovaj krug i da ćemo već 1. januara imati stomatologiju, odnosno javno zdravstvo u školama i da će naša djeca imati kvalitetnu zdravstvenu zaštitu", istakao je Šćekić.

Kazao je da je novina poglavlje koje se tiče digitalnog zdravstva.

"Nemamo dobro praćenje stanja naših pacijenata i smatram da će ovo riješiti veliki problem sa kojim se sada susrijećemo", istakao je Šćekić.

"Usklađenost mišljenja je na visokom nivou, zakon je na najbolji način zaokružen, uvijek će imati onih kojima nešto smeta ali nama je interes građana i pacijenata prioritet", istakao je Šćekić.

On je kazao da je preventivna zdravstvena zaštita nešto što je duži niz zapostavljeno, te da je oralno zdravlje građana ugroženo upravo zbog izostanka preventivne zdravstvene zaštite.

Vlada je na današnjoj sjednici utvrdila Predlog zakona o zdravstvenoj zaštiti koji će, kako su kazali, obezbijediti bolju organizaciju, povezanost i efikasnije funkcionisanje sistema zdravstvene zaštite po svim nivoima, kroz informaciono uvezivanje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније