Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Вања Ракоњац, ТВЦГ

21. 07. 2023. 07:18 >> 07:18

GRAĐANI NEZADOVOLjNI

Na nacrt Prostorno-urbanističkog plana Kolašin već stiglo 200 prigovora

Stanovnici Kolašina velikim dijelom nijesu zadovoljni izmjenama i dopunama urbanističkog plana. Na javnoj raspravi Kolašinci su negodovali, jer tvrde da su narušeni njihovi privatni interesi i razvoj turizma.

Kolašinci žele da svoje nekretnine valorizuju na evropski način, ali njihovi privatni interesi ugroženi su urbanističkim planom i oko toga nikako da se usklade sa nadležnim institucijama, a kroz njihov filter moraju da prođu.

"Taj plan više je zadovoljavao interese Ski centra i određenih građevinskih grupa. Imovina građana je obezvrijeđena posebno u ruralnom dijelu. Potreban je moderan plan i na realnim osnovama, da se građani vraćaju Kolašinu, a ne da odlaze iz njega", smatra građanka Gospava Vujisić.

Njen sugrađanin Milan Đukić naglašava da je jedan veliki broj privatnih parcela zaokružen zelenim zonama, na kojima nema gradnje.

"Nezadovoljni su građani i rješenjem saobraćaja. Zaobilaznicom se izmiješta turistički pravac kroz grad, čime se onemogućava velikom broju ljudi da se bave turizmom", kaže Đukić.

Na javnoj raspravi građani su poručili da rješenja ne smiju biti ishitrena i selektivna, jer ukoliko se zahtjevi građana ne uvaže iseljavanje će se nastaviti.

Na stolu Ministarstva je već 200 prigovora, a nagoviješteno je da će ih biti još. Inicijative će se razmatrati, a radnu grupu je formirala i Opština.

"Mi smo voljni da sagledamo sve na valjan način i damo odgovore sa nekom vrstom optimizma i da bude prihvatljivo i građanima i struci", kazala je Sonja Radović-Jelovac, rukovoditeljka izrade i dopune PUP-a.

Usvajanje PUP-a moglo bi potrajati još pola godine, a onda dalje u proceduru ka Vladi.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније