Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

16. 08. 2023. 17:16 >> 17:18
1

MANS

"Limenka jedan od primjera da se uništavaju dokazi kriminala"

Mreža za afrimaciju nevladinog sektora (MANS) saopštila je da godinama upozoravaju da se dokazi korupcije i kriminala sistematski uništavaju, te da je slučaj Limenka samo jedan u nizu takvih primjera.

"Još 2021, na naš prijedlog, tadašnji Savjet za borbu protiv korupcije na visokom nivou preporučio je Vladi da državni organi izvrše reviziju oznaka tajnosti i rokova za čuvanje arhivske građe", navode iz NVO. 

Iz MANS-a pitaju zašto Vlada nije ništa uradila da to bude spriječeno. 

Iz Akcije za socijalnu pravdu danas je saopšteno da je Vrhovni sud prije nekoliko mjeseci uništio kao bezvrijedne spise predemta u javnosti poznatog kao slučaj “Limenka”, a čiji je epilog bila “olakšana” državna kasa za oko 10,6 miliona eura u korist bankara Aca Đukanovića, brata bivšeg premijera Mila Đukanovića.

Vrhovni sud Crne Gore saopštio je da nije "spalio sudske spise za Limenku".

„U cilju pojašnjenja svih činjenica, u konkretnom slučaju, u predmetu Rev. br. 991/15, u pravnoj stvari tužioca A.Đ., iz Podgorice protiv tužene Države Crne Gore, koju je zastupao Zaštitnk imovinsko pravnih interesa Crne Gore radi naknade štete, za koji predmet je iskazala interesovanje NVO Akcija za socijalnu pravdu, Vrhovni sud Crne Gore je donio presudu, koja je i danas dostupna na sajtu suda, kao i u pravosudnom-informacionom sistemu sudstva (PRIS)“, navodi se u reagovanju Vrhovnog suda.

ASP, kako su saopštili, posjeduje sudske presude i dio dokumentacije za ovaj sudski spot. Ističu da su ih dobili od zviždača.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније