Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Ч.Ј.

28. 08. 2023. 09:50 >> 09:50
1

ABAZOVIĆ

Kolašin primjer u kom pravcu sjever CG treba da se razvija

Premijer Dritan Abazović kazao je da se za Kolašin, bez pretjerivanja, može zaključiti da je jedan od najboljih primjera pravca u kom treba da se razvija sjever Crne Gore.

To je u čestitki povodom Dana opštine Kolašin naveo premijer Dritan Abazović. On je čestitku uputio predsjedniku opštine Vladimiru Martinoviću, predsjedniku SO Kolašin Vasiliju Bulatoviću, odbornicama i odbornicima, građankama i građanima Kolašina.

"Dolazak najprestižnijih globalnih, hotelskih brendova, potvrda su kvalitetne vizije oporavka i napretka", navodi se u čestitku Abazovića.

On je kazao da Kolašin ima još mnogo prostora da unaprijedi i obogati svoju ponudu.

"Uz sve pohvale za postignute rezultate, naročito na dostignutoj visokoj cjelogodišnjoj turističkoj aktivnosti grada, a čemu je presudno doprinio kapitalni državni projekat, čijim završetkom ćemo tek osjetiti puni benefit, Kolašin ima još mnogo prostora da unaprijedi i obogati svoju ponudu. Ovo se naročito odnosi na proaktivniji odnos u oblasti poljoprivredne proizvodnje, prehrambene industrije, zelene energije i infrastrukturno povezivanje rovačkih i moračkih sela i katuna, kulturno - istorijskih spomenika i reprezentativnih prirodnih pejzaža - od kanjona Tare i Mrtvice, Biogradske gore, do skijališta na Bjelasici", kazao je Abazović.

On je izrazio uvjerenje da će velika ulaganja u putnu infrastrukturu u Opštini Kolašin, poput skorijeg otvaranja novog putnog pravca koji će povezati Kolašin i Berane, kao i rekonstruisanog puta Mateševo-Kolašin, značiti podsticaj više u razvoju te opštine.

"Imajući u vidu da progres, ekonomski razvoj i privredni napredak vrlo lako mogu da ugroze i naruše prirodnu, ekološku ravnotežu, siguran sam da će buduća planiranja i investicije, vezano za Kolašin i druge opštine i krajeve u Crnoj Gori, pratiti precizne procjene, pedantni planovi i visoka odgovornost svih nadležnih institucija, investitora i pojedinaca kako bi korist bila dugoročna i potpuna za građane Crne Gore. Uz želju da nastavite domaćinskim odnosom i trudom da razvijate ovaj bogati planinski kraj, dosljedno slijedeći strateške smjernice državnih politika, još jednom vam čestitam značajan praznik", navodi se u čestitki Abazovića.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније