Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

12. 09. 2023. 12:47 >> 12:47
6

ABAZOVIĆ PORUČIO

Mješoviti tim kreće u borbu protiv eksploatacije šuma

Na sjednici Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije ocijenjeno je da je situacija u šumarstvu neodrživa i da takav sistem ne funkcioniše nigdje u Evropi. Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović poručio je da će biti formiran mješoviti tim koji će već sjutra krenuti u kontrolu terena u cilju suzbijanja nelegalne eksploatacije šuma.

Abazović je kazao da bi u tom timu bili predstavnici Uprave policije, Uprave za inspekcijske poslove, Ministarstva poljoprivrede, Uprave za šume, NVO sektora, Agencija za zaštitu životne sredine, Uprave za prihode i carinu... Fokus, kako kaže, sada treba da bude na kratkoročne ciljeve.

"Treba formirati mješoviti tim ljudi koji će izaći na teren. Očekujem da to odmah uradimo. I ja sam spreman da preuzmem koordinaciju tog tima jer hoćemo brz i efikasan rezultat", kazao je premijer.

On je naveo da neke procjene kažu kako je zbog nelegalne sječe šuma država izgubila milijardu eura.

„U prethodnoj godini podneseno je oko 100 krivičnih prijava kada je riječ o nelegalnoj sječi šuma. Većina toga nije uopšte uzeta u razmatranje. Ako ne budemo imali malo represivnije mjere teško da ćemo ljude otkloniti od toga“, kazao je Abazović.

Kaže i da su trenutno najviše napadnute u Beranama i Rožajama. Premijer je saopštio i da je spreman Zakon o šumama, koji bi trebalo bolje da uredi tu oblast.

„Ali nama trebaju brza i sprovodiva rješenja“, kazao je Abazović.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније