Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

31. 03. 2014. 13:48 >> 20:20
1

OD SJUTRA

Besplatan pregled i kod privatnika

Građani će od sjutra moći direktno, bez potvrde, da ostvare besplatnu zdravstvenu zaštitu u privatnim ustanovama sa kojima Fond za zdravstveno osiguranje ima potpisan ugovor, ukoliko uslugu ne mogu da ostvare u roku od 30 dana u javnim zdravstvenim ustanovama.

 


„Ministarstvo zdravlja obezbijedilo je uslove da građani direktno i bez nalaza Konzilijuma Kliničkog centra Crne Gore, ostvare zdravstvenu zaštitu u privatnim ustanovama, sa kojima Fond ima potpisan ugovor, za operativne procedure, ukoliko se ne mogu obaviti u roku od 90 dana u javnim zdravstvenim ustanovama“, navodi se u saopštenju.

Kako je navedeno, spisak privatnih zdravstvenih ustanova sa kojima Fond ima potpisan ugovor nalazi se na sajtovima Fonda i Ministarstva.

„Ministarstvo zdravlja je, u cilju bolje informisanosti građana, obavezalo sve javne zdravstvene ustanove da na sajtovima postave spisak umreženih privatnih ustanova, kao i da ga istaknu na vidnim mjestima u svim zdravstvenim objektima“, kaže se u saopštenju.

Iz Minisatrstva su podsjetili da, shodno potpisanim ugovorima sa Fondom, građani besplatnu zdravstvenu zaštitu u privatnim ustanovama mogu ostvariti u primarnoj zdravstvenoj zaštiti u oblasti pedijatrije (nefrologija, pulmologija, hematologija) i fizikalne medicine.

„Na sekundarnom i tercijarnom nivou u oblasti kardiologije, urologije, ortopedije, oftalmologije, gastroenterologije, vaskularne hirurgije i vantjelesne oplodnje“, navode iz Ministarstva.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније