Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

15. 09. 2023. 21:13 >> 22:24

STEČAJNA UPRAVA ATLAS BANKE

Nema zloupotreba arhive, biće tužbi zbog lažnih optužbi

Stečajna uprava Atlas banke ističe da se stečajni postupak u potpunosti sprovodi u skladu sa zakonom, transparentno i u najboljem interesu povjerilaca banke, te da su medijski navodi da se iznosi arhivska građa iz poslovnice u Beranama netačni, paušalni i neutemeljeni.

"Ukazujemo da je kompletna poslovna dokumentacija koja je zatečena u organizacionoj jedinici banke u Beranama nakon otvaranja stečajnog postupka, popisana i arhivirana u skladu sa propisima koji ureduju oblast postupanja sa arhivskom gradom, kod privrednog društva specijalizovanog za usluge arhiviranja "Knjaz". Dokumentacija koja je u skladu sa Listom kategorija, odobrenom od strane Državnog arhiva pod brojem 02-20-63 od 19.jula 2019. godine, imala je status bezvrijedne i uništena je u skladu sa zakonom i pomenutom Listom, uz poštovanje svih proceduralnih standarda za njeno uništenje", naglašavaju u reagovanju.

Dodaju da osnovna sredstva - oprema banke, koja su, shodno knjigovodstvenim propisima imala status "bez vrijednosti" donirana su JU "Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju" Berane, OŠ "Vuk Karadžić" Berane, NVO "Korak nade" Berane, KUD "Lim" i Streljačkom klubu "Meta".

Osnovna sredstva - oprema van funkcije koja je imala knjigovodstvenu vrijednost, izmještena je u Podgoricu i shodno zakonu bila predmet javne prodaje po javnim pozivima za prikupljanje ponuda za kupovinu (šest javnih poziva od uvođenja stečaja).

"Kada su u pitanju navodi o postojanju 'zubarskog zlata' u jednom od sefova Banke, ukazujemo da su svi sefovi u filijali u Beranama, prema evidencijama Atlas banke AD Podgorica prije otvaranja stečaja, kao i prema stanju utvđenom nakon otvaranja stečaja, bili oslobođeni sadržaja, odnosno bili su prazni. Na kaju, ističemo da će Banka pokrenuti adekvatne postupke pred nadležnim državnim organima protiv lica koji, bez ijednog dokaza, iznose netačne, paušalne i senzacionalističke navode, u cilju zaštite integriteta Banke, i utvrđivanja odgovornosti tih lica u zakonom propisanim postupcima", navodi se u reagovanju Stečajne uprave Atlas banke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније