Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ TVCG ]

27. 09. 2023. 19:08 >> 19:11

SLUČAJ PREMINULE BEBE U NIKŠIĆU

Blagojevići neće protestovati dok ne bude gotova obdukcija

Javnost i dalje sa pažnjom prati slučaj preminule bebe u nikšičkoj bolnici. Porodica Blagojević saopštila je da odustaju od protesta, koji je bio zakazan za večeras, te da nove neće organizovati dok ne bude gotov nalaz obdukcije.

Zaposleni u Oštoj bolnici Nikšić okupili su se danas ispred te zdravstvene ustanove i pozvali građane Nikšića i crnogorsku javnost da budu strpljivi i sačekaju rezultate istrage o smrti bebe.

Poručili su da je u slučaju smrti bebe u toj bolnici sprovedena i interna istraga i da su uzete izjave od svih zdravstvenih radnika koji su na bilo koji način učestvovali u pružanju njege i kasnije reanimaciji preminule bebe.

 

Zbog smrti bebe u nikšićkoj bolnici juče je održan protest građana. U jednom trenutku građani su pokušali da uđu na Interno odjeljenje Opšte bolnice u Nikšiću, u čemu su ih spriječili policija i obezbjeđenje.

Građani su tražili da im se obrati direktorica bolnice Dušanka Milatović Perović i objasni šta se dogodilo.

Majka preminule bebe Darija Delibašić Blagojević prethodno je na protestu kazala da traže imena ljekara i osoblja koji su te večeri radili u bolnici, kao i njihove diplome.

Sa protesta je poručeno da je prvi zahtjev da direktorica Opšte bolnice u Nikšiću podnese ostavku.

Drugi zahtjev je, kako je kazala, da dobije nalaze preminule bebe.

“Ja nemam nijedan njen nalaz, apsolutno ništa, dobila sam samo otpusnu listu iz mrtvačnice koju su dali mom suprugu. Tražimo i da saznamo ko je ubio moju Iskru, da saznamo ko stoji iza toga, ko je bio to veče u smjeni imenom i prezimenom. Da saznamo od kad rade koji im je radni staž, kako su došli do tih diploma. I da se ovom stane na put, jer ovo nije prvi slučaj, ali nadamo se da jeste posljedni da je Iskra bila ta koja je završila sa tim”, poručila je Blagojević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније