Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 04. 2014. 10:32 >> 11:54
18

NE ZNAJU GDJE JE

Amerikancima je Ukrajina i u Crnoj Gori

Amerikanci su još jednom pokazali svoje "znanje" iz geografije - u anketi su neki od njih Ukrajinu locirali čak i u Crnoj Gori. Oni koji su najviše pogriješili u lociranju Ukrajine i najveći su zagovornici vojne intervencije.

 

Na blogu "Washington Posta" korisnik "The Monkey Cage" objavio je mapu koja pokazuje koliko Amerikanaca zapravo nema blage veze gdje se nalazi Ukrajina na karti svijeta, prenosi Dnevnik.hr.

Mapa je rezultat istraživanja politikologa s Harvarda, koje je sprovedeno nad 2.066 Amerikanaca prošlog mjeseca. Ispitanicima je postavljeno pitanje, između ostalog, da lociraju Ukrajinu na karti svijeta. Rezultati su pokazali svašta.

Svaka tačka na karti prikazuje odabir jednog od ispitanika. Crvene tačke prikazuju tačan ili gotovo tačan odgovor, iako iz geografije nećete dobiti pozitivnu ocjenu ako na pitanje da locirate Mađarsku pokažete Rumuniju, pa se nadate izvlačenju po principu "dovoljno blizu".

Neki Amerikanci su i Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru i ostale zemlje regiona pokazali kao Ukrajinu. Zanimljivo je da se velika koncentracija tačkica nalazi i tačno na Crnom moru. Koja mjesta su Amerikanci proglasili sve Ukrajinom na svjetskoj karti, najbolje je da pogledate sami.

Zaista bizaran podatak tog istraživanja je i taj da što su više ispitanici promašili u pogađanju gdje je Ukrajina, to su više zagovarali vojnu intervenciju u Ukrajini. 

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније