Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.B.

10. 04. 2024. 15:38 >> 15:38
Čitaj mi:

MINISTARSTVO SAOBRAĆAJA

Dogovorena potpuna liberalizacija prevoza tereta između Ukrajine i Crne Gore

Na sastanku Mješovite crnogorsko-ukrajinske komisije o međunarodnom prevozu putnika i tereta u drumskom saobraćaju postignut je dogovor o potpunoj liberalizaciji prevoza tereta između Ukrajine i Crne Gore.

Na poziv Ministarstva saobraćaja i pomorstva Crne Gore protekla dva dana održan je sastanak Mješovite crnogorsko-ukrajinske komisije o međunarodnom prevozu putnika i tereta u drumskom saobraćaju. Sastanak je organizovan u cilju razmatranja svih pitanja u oblasti međunarodnog drumskog prevoza od zajedničkog interesa, za obje države.

Kako navode u Ministarstvu saobraćaja, na sastanku su delegacije postigle dogovor o potpunoj liberalizaciji prevoza tereta između dvije zemlje, što uključuje da bilateralni, tranzitni prevoz tereta i prevoz za/iz treće zemlje, bude oslobođen od korišćenja dozvola počev od 1. juna 2024. godine.

"U prevozu putnika konastatovano je da se na godišnjem nivou razmjenjuje 50 dozvola za vanlinijski povremeni prevoz putnika u drumskom saobraćaju, a postignut je dogovor da se u narednom periodu dodatno razmijeni i 30 dozvola za naizmjenični prevoz putnika. Delegacije su usaglasile da će uzajamno priznavati sertifikate o početnoj stručnoj osposobljenosti vozača, ubrzanoj početnoj stručnoj osposobljenosti i periodičnoj stručnoj osposobljenosti, izdatih u obje zemlje", navode u saopštenju.

U crnogorskoj delegaciji su bili predstavnici Ministarstva saobraćaja i pomorstva i Privredne komore Crne Gore, dok su u ukrajinsku delegaciju bili predstavnici Ministarstva razvoja zajednica, teritorija i infrastrukture i Ambasade Ukrajine u Crnoj Gori.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније