Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Ч.Ј.

09. 10. 2023. 23:56 >> 00:43

PRIBAVLjENE DOZVOLE

(Video) MVP: Avion poletio iz Podgorice, dolazak naših iz Izraela rano ujutru

Evakuacioni let iz Izraela očekuje se do sjutra i pribavljene su sve potrebne dozvole, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore. Iz Ministarstva vanjskih poslova je rečeno da je avion kompanije "To Montenegro" otputovao je u 23.05 časova sa podgoričkog aerodroma ka Tel Avivu. Prema navodima iz Ministarstva vanjskih poslova, dolazak državljana Crne Gore iz Izraela u Podgoricu očekuje se u ranim jutarnjim časovima.

Polazak aviona ispratila je kamera RTCG. Kako napreduje let moguće je pratiti ovdje.

Ministarstvo vanjskih poslova, u vezi sa planiranom evakuacijom naših državljana iz Izraela, obavijestilo je da su obezbijeđene sve potrebne dozvole za evakuacioni let. 

"Prema trenutnom planu, let će biti realizovan do sjutra, shodno aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji i vremenu potrebnom da svi prijavljeni za evakuacioni povratak bezbjedno stignu na aerodrom u Tel Avivu, imajući u vidu da se nalaze u različitim krajevima zemlje", navodi se u saopštenju.

Do sada se javilo 60 državljana, od čega je 48 izrazilo želju da se vrati u Crnu Goru.

"Krizni tim MVP-a prati situaciju i u stalnoj je komunikaciji sa Konzulatom u Tel Avivu na čelu sa počasnim konzulom, koji pruža podršku na terenu. Preduzimaju se sve mjere i radnje kako bi se naši državljani bezbjedno vratili u svoju zemlju", navodi se u saopštenju.

Za sve informacije mogu se obratiti na dežurni broj Ministarstva vanjskih poslova +382 67 17 17 77, kao i putem mejla arhiva.konzularno@mfa.gov.me, te na broj Konzulata na čelu sa počasnim konzulom u Tel Avivu + 972-9-8987781

Državljanin Crne Gore koji živi u Izraelu kazao je za TVCG da ima informaciju da će avion iz Tel Aviva poletjeti u 3 sata i 40 minuta. 

Podsjećamo, Vlada Crne Gore usvojila je na današnjoj telefonskoj sjednici Informaciju o potrebi hitne evakuacije crnogorskih građana iz Izraela.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније