Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

24. 10. 2023. 14:01 >> 14:02
2

LEON ĐOKAJ

Opozicija danas nema nikakvu kontrolu nad popisom

Funkcioner DPS Crne Gore Leon Đokaj rekao je da se ta stranka potpunosti zalaže da popis stanovništva, domaćinstava i stanova treba organizovati, ali da bi ovaj proces bio kvalitetan i pouzdan, onda se, naglasio se, moraju i ispuniti svi predviđeni preduslovi za njegovo održavanje.

"Činjenica je da do 1. novembra tekuće godine, datuma koji je označen kao početak sprovođenja ovog postupka, nije prijavljen dovoljan broj popisivača i to u procentima manje od 40 odsto prijavljenih od broja potrebnih. Takođe, obuka popisivača, kako je to najavljeno, počeće tek 28. i 29. oktobra što je izuzetno kratak rok i predstavlja nedovoljno vrijeme za njihovu obuku", rekao je Đokaj. 

Uz to, kazao je, evidentno je da u određenom broju opština neće biti kompletne popisne komisije čime se onemogućava regularno održavanje popisa.

"Kada uzmemo u obzir samo ove navedene fakte, a njima dodatno ostale poznate razloge na koje se u crnogorskoj javnosti nedjeljama unazad ukazuje, dolazimo do zaključka da je popis stanovništva nužno odložiti sve dok se ne steknu adekvatni formalno-pravni i administrativno-tehnički uslovi za njegovo organizovanje i regularno sprovođenje. Osim što se nijesu ispunili pomenuti preduslovi za održavanje popisa, treba imati u vidu i činjenicu da opozicija danas nema nikakvu kontrolu nad tim procesom, a koju je tadašnja opozicija imala na posljednjem 2011. godine. Takođe, neshvatljivo je da se nije omogućila mogućnost kontrole podataka od strane građana, a po uzoru na potpise podrške listama i kandidatima za učešće na izborima", rekao je Đokaj.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније