Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

01. 11. 2023. 09:53 >> 09:53

SUMNjIVA INTERNET STRANICA JOŠ AKTIVNA

Na mrežama lažna reklama za lijek koji preporučuje dr Jokić

Internet stranica na kojoj je početkom septembra objavljena lažna vijest o hapšenju direktora podgoričkog Doma zdravlja dr Danila Jokića i dalje je u funkciji, a ovog puta reklamiraju proizvod koji navodno liječi povišen krvni pritisak, a koji navodno preporučuje dr Jokić.

Riječ je o još jednoj stranici koja iako nema internet adresu, ima mogućnost da plasira razne neprovjerene informacije i reklame za proizvode sumnjivog porijekla i kvaliteta.

Prema podacima portala PRESS, i danas na stranici pod nazivom "Heart Wellness" na društvenoj mreži Facebook postoji reklama za proizvod koji navodno liječi povišen krvni pritisak, a koji navodno preporučuje dr Jokić.

Govoriti o opasnosti od konzumiranja neprovjerenih preparata i ljekova koji se ljudima nude putem interneta je, čini se, suvišno, ali sa druge strane, treba imati na umu da ljudi koji imaju neke zdravstvene tegobe često posežu narodski rečeno "za svim i svačim" u nadi da će riješiti problem.

U ovom slučaju problematična je ne samo zloupotreba lika i djela ljekara, i porijeklo proizvoda već i smjelost "odgovornih" lica da i dalje opstaju u javnosti i na tržištu.

Dr Jokić je za PRESS kazao da, osim saopštenja za javnost koje je zajedno sa novinarkom RTCG Julijanom Žugić početkom septembra ove godine dao ovim povodom nije podnosio nikakve prijave.

"U saznanju sam da ta stranica i dalje postoji i da se na njoj i dalje plasiraju neke montirane fotografije sa mojim likom i sporni tekstovi. Ovih dana ću se obratiti nadležnim organima. Postoji mogućnost da je riječ i o stranici koja je kreirana uz pomoć vještačke inteligencije, ali u svakom slučaju prošlo je previše vremena da bi se ovakve stvari tolerisale", kazao je dr Jokić.

Ono što je svakako zabrinjavajuće je i činjenica da se nadležni organi, u ovom slučaju, tužilaštvo i policija, ovim povodom nisu oglašavali zbog čega postoji opravdana sumnja da istraga o ovom slučaju nije pokretnuta.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније