Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

К. Ј.

17. 11. 2023. 09:13 >> 11:26

UPC ODUZELA ROBU

Krivična prijava zbog nedozvoljene online trgovine

Službenici Sektora za carinsku bezbjednost i kontrolu Uprave prihoda i carina (UPC), u saradnji sa policijskim inspektorima Jedinice za suzbijanje ekonomskog kriminaliteta u Bijelom Polju, spriječili su nelegalnu trgovinu oduzimanjem robe namijenjene za online prodaju u vrijednosti od 3.855 eura.

Kako je saopšteno iz UPC u Bijelom Polju su juče pregledana dva vozila koja su prevozila i dostavljala pošiljke, uglavnom robe koja se prodaje preko društvenih mreža. 

“Radi se o stranoj robi bez dokaza o porijeklu (fakturi, otpremnici…), a na proizvodima nije naznačen ni uvoznik ili deklaracija o proizvodu za domaće tržište. Protiv jednog fizičkog lica je podnesena krivična prijava za nedozvoljenu trgovinu, a oduzeta je roba u vrijednosti od 3.855 eura”, navodi se u saopštenju.

Piše da je u drugom slučaju zadržana roba u vrijednosti od 1.850 eura i biće podnesen prekršajni nalog za počinjeni carinski prekršaj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније