Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

М.М.Љ.

27. 11. 2023. 14:00 >> 15:18

RAONIĆ POVODOM DANA RTCG

"Javni servis ozbiljna institucija koja će dostojno predstavljati Crnu Goru"

Javni servis ogledalo je uspona i padova Crne Gore, poručio je povodom Dana Radija i Televizije Crne Gore, generalni direktor Boris Raonić. On je kazao da, kada je riječ o političkom uticaju, RTCG danas može da drži lekcije, ne samo javnim servisima u regionu, već i članicama Evropske unije. Predsjednik Savjeta RTCG Veselin Drljević kazao je da je saradnja sa menadžmentom nikad plodonosnija i da je "napravljen trokorak" ka Javnom servisu kakav je potreban građanima Crne Gore, programski raznovrstan i izbalansiran, kulturno sadržajan, sportski sveobuhvatan, i nadasve tačan i pravovremen.

 

Javni servis danas obilježava 79 godina Radija i 59 godina Televizije. Generalni direktor je podsjetio na periode kroz koje je prolazila RTCG od nastanka. 

“Javni servis je u jednom vremenu bio ratno huškački, kao i Crna Gora. Izvještaj Evropske komisije govori da je javni servis tada služio samo jednoj političkoj grupaciji. Taj period ostavljamo za nama i ulazimo u treći politički korner, odnosno kamen temeljac, u kome želimo da uđemo u digitalno vrijeme”, kazao je Raonić.

On je istakao da Javni servis ima čime da se pohvali.

“Naš javni servis je tehnološki najrazvijenija televizija u regionu. Kada je riječ o političkom uticaju, RTCG može da drži lekcije, ne samo regionu, nego i mnogim članicama Evropske unije”, poručio je generalni direktor RTCG.

Poručio je da menadžment ima svoj pravac kada je riječ o javnom servisu.

“Pravac je uspostavljanje ozbiljne institucije koja će dostojno predstavljati Crnu Goru bez obzira na pokušaje raznih centara moći koji ne žele da vide napredak Javnog servisa”, kazao je on.

Istakao je da su identifikovali dva centra moći kojima smeta razvoj RTCG-a.

“Jedan, koji je u par prethodnih decenija crpio finansijsku moć i danas je koristi za kreiranje brojnih afera prema Javnom servisu, i razumijem njihove intencije. Drugi centar moći pokušava da zaštiti pozicije koje je Javni servis svojom pozicijom najgledanije televizije zauzeo”, poručio je Raonić.

Poručio je da je RTCG stub kulture Crne Gore, a da je isto i u sportu.

“Crna Gora neće potonuti, Javni servis neće potonuti, radiće mnogo bolje nego do sada. Imamo velike planove. Neke nijesmo uspjeli da ostvarimo za današnju proslavu, ali kad se već naredne godine okupimo ovdje da proslavimo osam decenija Javnog servisa imaćemo velike stvari da vam pokažemo. Imaćemo OTT platformu, ovaj studio će izgledati bolje, naša tehnika će biti još bolja”, kazao je on.

Zahvalio je kolegama na posvećenosti poslu i na strasti kojom rade svoj posao.

“Male grupice koje ne doživljavaju ovu kuću na pravi način izgledaju nebitne, jer ova kuća sa 740 svojih zaposlenih je impozantna”, poručio je Raonić.

Drljević: Saradnja Savjeta i menadžmenta nikad plodonosnija

Predsjednik Savjeta RTCG Veselim Drljević kazao je da Javni servis svoj Dan dočekuje sa pohvalnim rezultatima.

“Godinu koja je na izmaku obilježili smo pozitivnim pomacima na raznim poljima rastom povjerenja i praćenjem programskih sadržaja. Naša orjentacija je da Radio i Televizija Crne Gore služi javnom interesu njegujući pluralizam, kvalitet i profesionalnost. Posebnu pažnju usmjerili smo na tehnološke inovacije, a nabavkom električnih vozila dokazali smo da je očuvanje životne sredine bitno u našem poslu”, kazao je on .

Instaliranjem solarnih panela, smanjili smo energetsku zavisnost.

“A modernizacijom radnog prostora napravili smo kolegama prostorije za rad od kojih se neće zastidjeti od kolega iz mnogo razvijenijih zemalja”, rekao je predsjednik Savjeta.

Iskazao je zadovoljstvo saradnjom Savjeta RTCG, a posebno je ponosan na odgovornost članova.

“Uvjerenja sam da otkada postoji ova kuća i funkcioniše model upravljanja koji prepoznaje Savjet i menadžment kao organe upravljanja, odnosi među njima nikada nijesu bili konstruktivniji, a saradnja plodonosnija”, kazao je Drljević.

Podsjetio je da je Javni servis pridobio pohvale Evropske komisije.

“Siguran sam da smo napravili, ne korak, nego trokorak ka Javnom servisu kakav je potreban građanima Crne Gore, programski raznovrstan i izbalansiran, kulturno sadržajan, sportski sveobuhvatan, i nadasve tačan i pravovremen. Mi smo uprkos političkoj trusnosti na dobrom putu. Pokazali smo da umijemo i možemo”,poručio je predsjednik Savjeta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније