Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

05. 12. 2023. 15:32 >> 16:03

MAŠKOVIĆ PISAO OMBUDSMANU

Čađenović odao lične podatke štićenika "Kakaricke gore"

Šef Kluba odbornika SD-LP u Skupštini Glavnog grada Miloš Mašković uputio je Zaštitniku ljudskih prava i sloboda obavještenje povodom javnog nastupa direktora JU "Kakaricka gora" Marka Čađenovića, koji je, kako navodi Mašković, odao lične podatke bivših štićenika te Javne ustanove, na način što je izgovorio njihova imena i prezimena, razloge boravka u ustanovi, dužinu trajanja boravka u ustanovi, kao i sami ishod liječenja.

Mašković je, kako navode u saopštenju, zbog istog javnog nastupa Čađenovića obavještenje uputio i Agenciji za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama i zatražio njihovu reakciju.

On je danas uputio obavještenje i Sindikatu medija Crne Gore povodom javno upućenih riječi novinarki Javnog servisa, Mariji Marković da će zbog saznanja sa kojim ga je suočila, u sinoć emitovanoj emsiiji "Naglas" možda i protiv nje podnijeti prekršajne prijave, kako bi dokazala ono što govori.

To je, kako Mašković smatra, ugrožavanje slobode medija i pokušaj zastrašivanja svih onih koji se na slobodan, objektivan i profesionalan način bave radom te javne ustanove.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније