Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

22. 01. 2024. 11:36 >> 11:43

Izložba EXPO 2023

Studentima Arhitektonskog fakulteta UCG druga nagrada u Turskoj

Na Međunarodnoj hortikulturnoj izložbi EXPO 2023 u Kahramanmarašu (Turska), koja je trajala u periodu od 15. oktobra prošle, do 14. januara ove godine, druga nagrada za dizajn pripala je paviljonu Crne Gore studenata pete godine Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, saopšteno je iz te ustanove.

Riječ je o radu studenata Momčila Hadži-Ristića, Edina Alihodžića, Borisa Mandića i Draga Popovića, pod mentorstvom prof. dr Svetlane Perović, dr Sanje Savić i dr Nevene Mašanović, na predmetu Parterna arhitektura.

Dekanki Arhitektonskog fakulteta UCG, prof. dr Svetlani Perović, nagradu je uručio gradonačelnik Kahramanmaraša, g. Hanefi Mačiček, na ceremoniji zatvaranja EXPO-a.

Prvu nagradu u istoj kategoriji su zavrijedili predstavnici Zimbabvea, a treću Holandije.

Arhitektonski fakultet Univerziteta Crne Gore je u saradnji sa Ministarstvom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, predstavljao Crnu Goru na Međunarodnoj hortikulturnoj izložbi EXPO 2023.

"U sklopu paviljona prezentovani su katalog sa teorijskim doprinosima više autora i izložba projekata 37 studenata na temu “Biofilni (re)dizajn”, ekološko-umjetnički projekat “Mentalna ekologija” koji uključuje “Land art” malog formata i kratki eko-art film “7 minuta čistog puta”, koji je predstavila vizuelna umjetnica Milena Živković. Dekanka Perović je istakla da je EXPO u Turskoj otvorio vrata za nove konekcije, projekte i nova iskustva, te da na Arhitektonskom fakultetu već pripremaju projekat za učešće Crne Gore na EXPO-u u Nantu, koji će biti otvoren u maju 2024, u susret Olimpijskim igrama u Parizu. Perović je zahvalila svim učesnicima na saradnji i naročito organizatorima u Turskoj, koji su izgradili crnogorski paviljon o svom trošku", piše u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније