Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Emina Hodžić [ Mreža, TVCG ]

24. 01. 2024. 06:57 >> 15:01
Čitaj mi:

ŽIVKOVIĆ

Težak život podstanara: Registra nema, a kirije sve veće

Desetine hiljada porodica žive u Crnoj Gori kao podstanari, a od početka rata u Ukrajini suočavaju se sa brojnim izazovima, od kojih je najveći sve skuplja kirija.

 
Predsjednik Udruženja podstanara Dragan Živković podstanar je 23 godine, a za više od dvije decenije promijenio je 13 adresa.

"Često nismo bili u mogućnosti da istrpimo visinu kirije. Podstanari znaju kako to već ide", započeo je priču Živković za emisiju "Mreža" na TVCG. 

Govoreći o teškom životu podstanara u Podgorici, Živković tvrdi da je od početka rata u Ukrajini počela golgota za podstanarske porodice.

"Podstanarski život u principu nikad nije lak, vrlo je stresan. Međutim, posljednjih pogotovo godinu dana, svjedočimo nekoj nenormalnoj situaciji, potpuno neizdrživoj za podstanarske porodice. A kad pričamo o tome, pričamo o desetinama hiljada posstanarskih porodica, koje u ovom trenutku jedva uspijevaju, a neke čak i ne uspijevaju da izdrže ovaj tempo visine renti, a i inflaciju. U našem udruženju se svakodnevno suočavamo a brojnim pozivima i strašnim situacijama", kazao je on. 

Živković je stoga najavio da će u februaru organizovati proteste.

"Ono što bismo mi najviše voljeli jeste da se protesti nikad ne dogode. Da jednostavno sjednemo kao ljudi, porazgovaramo sa novim vlastima i resornim ministrima. Da vidimo šta možemo odmah da uradimo za nas podstanare i da to otprilike budu neke subvencijw na utrošenoj energiji, subvencija na kirije i slično. To bi bilo dovoljno za početak, da se barem donekle olakša život postanarima", naveo je Živković. 

Podsjetio je da u Crnoj Gori nemamo registar postanara.

"Mi dan danas ne znamo ko su nam podstanaro. U Udruženju smo prije par mjeseci pokrenuli inicijativu izrade registra. Već imamo skoro hiljadu registrovanih podstanarskih porodica", zaključio je Živković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније