Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj.

26. 01. 2024. 12:00 >> 12:00

NEDJELJA U PODGORICI

Edukativni pult o karcinomu grlića materice u *Big Fashionu*

Povodom Evropske nedjelje borbe protiv karcinoma grlića materice, ginekološka služba Doma zdravlja Glavnog grada uz podršku Instituta za javno zdravlje Crne Gore i studentske organizacije MoMSIC planirala je postavljanje informativniog pulta u TC „Big Fashion“ u nedjelju od 11 do 19 sati. Cilj promocije je da edukuje građanke o prevenciji, ranom otkrivanju, dijagnostici, te mogućnostima liječenja karcinoma grlića.

 

„Karcinom grlića je veliki javno-zdravstveni problem našeg društva, a Crna Gora je među prvima  u Evropi po obolijevanju i umiranju od ove bolesti, tako da kroz edukativni razgovor sa našim sugrađankama informisaćemo ih o nastavku sprovođenja skrinig programa“, navodi se u saopoštenj.

Na info pultu  Doma zdravlja biće moguće zakazati  HPV skrining kod izabranih ginekologa.

„Pozivamo sve žene u dobi od 30 do 50 godine koje nisu obavile skrining u posljednjih 5 godina  i nisu imale intervencije na grliću, da se jave svom izabranom ginekologu radi učestvovanja u skrining programu“, saopštili su iz Domova zdravlja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније